Maasvallei Netwerk
Advertentie
CuijkOnderneemt!

Open Coffee

Het is een begrip. Wereldwijd worden er Open Coffees georganiseerd omdat het bij uitstek dè manier is voor ondernemers om hun netwerk te vergroten. En het is ook nog eens een heel leuk, want iedereen staat open voor een gesprek! Contacten leggen onder het genot van een kop goede koffie, was nog nooit zo gemakkelijk. Dus ontmoet ondernemers uit de omgeving van Cuijk, Boxmeer, Grave, Gennep en Venray.

Bezoekers Open Coffee Maasvallei Netwerk  Bezoekers Open Coffee Maasvallei Netwerk   Erik Wille tijdens Open Coffee

De filosofie

Het Maasvallei Netwerk is er specifiek om ondernemers in de regio een breed netwerk te bieden met waardevolle resources. Daarom organiseren we twee keer per maand een ontmoeting, waarvan één online en één bij een geselecteerde horeca-ondernemer in de regio. Door maandelijks een andere locatie te kiezen zetten we iedere maand een andere ondernemer in de spotlights en zorgen we samen voor een volle vloer. Entree is gratis voor leden. Niet-leden kunnen zich bij binnenkomst kosteloos aanmelden en op die manier ook gratis toegang krijgen. Een goede kop koffie betaal je zelf om de horeca-ondernemer waar wij te gast zijn een warm hart toe te dragen met de extra omzet die een Open Coffee genereert.

-Het zakelijke netwerk gemakkelijk vergroten

-Kennis delen en leren van elkaar

-Nieuwe klanten en leads vinden in de regio

-Mateloos geïnspireerd raken

-Opdrachten gunnen aan vertrouwde gezichten

 

Wat kun je verwachten

Iedere eerste dinsdag van de maand starten we om 09:00u. en beëindigen we de meeting om 11:00u.  Je bepaalt zelf hoe laat je aansluit en hoe laat je weer vertrekt. Om 10:00u. plannen we een Podiummoment in van ongeveer 10 minuten. Samen creëren we een prettige informele sfeer, maar met een zakelijke uitstraling. Daarom vragen we alle gasten ook om (casual-)zakelijk, representatief gekleed te komen. De locatie vind je terug in de agenda en in de e-mailupdates die wij regelmatig rondsturen. We verzoeken je om je online aan te melden, dan hebben we een beter zicht op het aantal bezoekers in verband met (eventuele) COVID-maatregelen. We vragen iedere bezoeker vooraf een gezondheidscheck in te vullen. Die ontvangt iedere deelnemer per e-mail.

Tijdens de Open Coffee worden er professionele foto’s gemaakt door huisfotograaf John Smits van Bona Pictura. De leukste foto’s worden na afloop van de Open Coffee gepubliceerd op de website. Deze mogen worden ingezet voor eigen doeleinden zoals Sociale media en eigen website.

 

Aanmelden

We vragen iedere bezoeker om zich vooraf even aan te melden, zodat we goed zicht hebben op het aantal bezoekers. We kunnen op deze manier ook voldoen aan de veiligheid met betrekking tot de gezondheidsrisico’s die we willen garanderen voor jou en de andere bezoekers.
NU AANMELDEN
 

 

Podiummoment

Podiummoment

Ondernemers krijgen de mogelijkheid om hun bedrijf in de spotlight te zetten. Met andere woorden: een podium van 10 minuten voor jouw bedrijf om een bondige presentatie of pitch te geven aan de aanwezige gasten. Dit podiummoment wordt vooraf geadverteerd in de agenda, zodat geïnteresseerden zich kunnen aansluiten bij de Open Coffee om jouw bijdrage te kunnen aanschouwen. Na je podiummoment kunnen de aanwezige gasten je vragen stellen. Er staan materialen zoals een laptop, beamer en flipchart tot je beschikking.  Wil je ook een podiummoment verzorgen? De kosten zijn éénmalig €199,00 excl. BTW.  Premiumleden krijgen 50% korting en VIP-leden mogen jaarlijks 1 podiummoment gratis inplannen. Zie ook de lidmaatschapstarieven.

 

Bring a friend

Maasvallei Netwerk is gebaat bij een grote bruisende groep leden die elkaar inspireren, kennis delen en opdrachten gunnen. Groei brengt succes voor iedereen. Daarom willen we graag alle ondernemers in de regio uitnodigen om deel te nemen aan de Open Coffees. We moedigen jullie aan om samen te komen. Neem gerust een collega-ondernemer mee. Ook kleine ondernemers, organisatoren en beleidsmakers en starters zijn welkom om deel te nemen.

We werken met een ‘bring-a-friend’ principe. Zie het als een referral:  een win-win voor beiden. Wanneer jouw gast besluit om zich ook aan te sluiten bij het Maasvallei Netwerk, dan krijgen jullie allebei 10% korting op het lidmaatschapsgeld op de eerstvolgende factuur. Uiteraard mag je regelmatig nieuwe gasten meebrengen en zo meerdere keren korting voor jezelf en jouw gasten krijgen. Op het aanmeldformulier kan jouw gast jouw naam als “friend” noteren, zodat voor ons ook direct duidelijk is dat jullie bij elkaar horen.

 

De geschiedenis van de Open Coffee

Leuk om te weten: het eerste idee voor Open Coffee is ontstaan in Londen in 2007. Een man, Saul Klein, ook bekend als één van de oprichters van Skype, startte een eerste Open Coffee Club, met als doel om internetondernemers, software-ontwikkelaars en investeerders samen te brengen. Het was een groot succes! De meetings werden al snel informeler en kregen een wat algemener karakter. Mensen die online  kennis hadden gemaakt wilden elkaar in het echt ontmoeten en kwamen daarvoor naar een Open Coffee. In de loop der jaren groeide het fenomeen Open Coffee uit tot een wereldwijd concept waarbij ondernemers elkaar in een ontspannen en informele omgeving te ontmoeten om te kunnen netwerken. (Bron: Wikipedia)

In 2010 startte oprichter Michel Hovenkamp met de eerste Open Coffee in de regio, onder de vlag van de Maasvallei. Hij bracht in de loop der jaren honderden ondernemers bij elkaar en stimuleerde daarmee de economische groei en de persoonlijke groei van ondernemers en initiatiefnemers in het Land van Cuijk. In 2021 werd het stokje overgedragen aan zijn opvolger Erik Wille.