Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


RECAP: Open Coffee bij Oorlogsmuseum Overloon

Gepubliceerd op: 06-03-2023

Tijdens de Open Coffee van vrijdag 3 maart, gingen de aanwezige ondernemers terug de geschiedenis in. Ze dronken de koffie in Overloon, bij het Oorlogsmuseum. Directeur Erik van den Dungen heette de aanwezigen van harte welkom en vertelde, onder het genot van een typisch Brabants worstenbroodje (of, vrij vertaald in goed Brabants, een worstebreujke), over het ontstaan van het museum. Na afloop gaf hij ook een inspirerende rondleiding in het museum. Een buitenkans om op deze bijzondere locatie een kijkje te nemen achter de schermen!

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Het museum werd opgericht door de Overloner Harrie van Daal. Tijdens de Slag bij Overloon werd het dorp volledig verwoest. Harrie van Daal en een bosarbeider liepen na de oorlog door het bos bij het dorp, waar alle overblijfselen van de strijd nog verspreid lagen. Zij vonden dat er een museum moest komen op deze plek, als monument ter ere van hen die vielen voor de vrijheid. Ze legden hun idee voor aan de burgemeester en aan de pastoor en een jaar later, op 25 mei 1946, ging het museum open voor het publiek – zelfs nog voordat het dorp opgebouwd was. Het was het eerste museum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa.

 

Ook gastspreker Joyce Dost van Temacom gaf als communicatiespecialist een korte presentatie over haar bedrijf. Voor meer informatie over Joyce en haar werkzaamheden, zie haar website.

 

Deelnemers

We zagen diverse Basic- en Premiumleden en VIP-partners aansluiten als ambassadeurs van hun bedrijven, en natuurlijk diverse nieuwe bedrijven. In totaal bezochten ongeveer 55 ondernemers de Open Coffee.

Enkele voorbeelden:

Bas Visser van Lamers & Visser, Dave Thielen van TTO Technische groothandel, Stijn Brinkman van Bundeling, Mariska Elbers van Office Support bij ME, Janneke Peters van Van Keijsteren, Kadem Sahli en Lars van Beusekom van Factris, Janny Hurkmans van Studio Janny, Pim van Diepenbeek en Tom Roelofs van OOvB adviseurs en accountants, Joyce Dost van Temacom, Herbert van den Heuvel van Ictoria, Mariet Reintjes van Reintjes Bloemen, Antonius van Tilburg van Finadrome, Theo Creemers van Daarom Verzekerd, Ronald van Elst en Carola Linders-van Elst van Van Elst Containers, Nales Pascale van Van der Valk Cuijk, Toon van Lanen van Valk-Agro en nog vele anderen.

Wil je de volgende keer ook aansluiten? Voel je welkom en meld je direct aan.

 

Volgende Open Coffee

Op vrijdag 7 april vindt de volgende Open Coffee plaats. Het Maasvallei Netwerk is dan te gast bij Nidum in Grave. Het belooft zoals elke maand een goedbezochte bijeenkomst te worden. Er is plek voor ongeveer 50 deelnemers. Meld je gauw aan en kom andere ondernemers uit de regio ontmoeten.
DIRECT AANMELDEN

 

Social media

Hieronder zie je een selectie van foto’s van de ochtend. De foto’s mag je gebruiken op je Social mediapagina’s. Laat zien dat je actief bent in de regio. Als je de hashtag #maasvalleinetwerk gebruikt, dan kunnen wij zien waar de foto’s geplaatst zijn. Als je een beetje thuis bent in Social media, zoek ons dan op en tag ons in je post! We liken dan je bericht en reageren erop, of we delen je bijdrage met onze volgers. Dit vergroot voor iedereen de zichtbaarheid binnen het sociale netwerk. We maken daar heel actief gebruik van.

Like, deel en abonneer op de sociale media van het Maasvallei Netwerk: Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube

 

Foto’s 

Bekijk hier alle andere foto’s.

Met dank aan onze huisfotograaf John Smits van Bona Pictura.