Advertentie

Essity doet mee met OnStage beroepenfeest

Gepubliceerd op: 28-02-2023

Het OnStage beroepenfeest bestaat dit jaar vijf jaar. Een bijzonder jubileum, want al vijf jaar kunnen VMBO leerlingen van diverse scholengemeenschappen uit de regio Land van Cuijk en omgeving, kennismaken met het bedrijfsleven en met name met de beroepsbeoefenaren. En dat is hard nodig om de uitstroom richting de Randstand en andere gebieden te beteugelen. Honderden bedrijven stellen voor een dag hun werkvloer open voor de VMBO leerlingen om mee te kijken. Zo ook bij Essity, met vestigingen in Gennep en in Cuijk. We gingen er langs voor een voorproefje.

 

 

 

Op donderdagmiddag 16 maart 2023 bij Pica Mare in Gennep is het Beroepenfeest. Tijdens dit feest houden beroepsbeoefenaars een kort gesprek met leerlingen die geïnteresseerd zijn in hun beroep en werkdag. Het gaat hier echt om de beroepen en niet zozeer om de bedrijven. Geen stands, geen presentaties, maar beroepsbeoefenaars in hun gebruikelijke kleding aan statafels. De leerlingen maken op school al een Top 5 van favoriete beroepen die op onze website staan en zoeken zelf die tafel op. Alle informatie vind je terug op de website:
https://www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl/

Logo On Stage beroepenfeest

 

De geschiedenis van het Beroepenfeest

Sandra ReuversSandra Reuvers is projectleider van Beroepenfeest VMBO On Stage, een uniek format waarbij het onderwijs, het lokale bedrijfsleven en de gemeenten samenwerken om vmbo-leerlingen te helpen met beroepsoriëntatie, het krijgen van zelfvertrouwen en het zetten van hun eerste stappen in de maatschappij. Vijf jaar geleden heeft Sandra samen met het Merletcollege, het Metameer en het Elzendaalcollege On Stage naar de regio gehaald.

Je vindt haar contactinformatie terug in de Maasvallei Netwerk Ledengids.