Advertentie

Is uw organisatie toekomstbestendig?

Gepubliceerd op: 02-01-2023

De veranderingen op de arbeidsmarkt zijn aan de orde van de dag en dwingen u als ondernemer flexibel en scherp te blijven. Denk hierbij aan: Verdergaande technologische ontwikkelingen, robotisering, digitalisering en krapte op de arbeidsmarkt. Onder meer deze onderwerpen kunnen invloed hebben op de benodigde vaardigheden van uw medewerkers en organisatiestructuur van uw bedrijf. Voor uw strategische planning kan het nuttig zijn om periodiek inzichtelijk te krijgen wat deze veranderingen betekenen voor uw onderneming en medewerkers. Wim Zegers, bekend van HWC Personeelsdiensten uit Reek en Maurice Holla bundelen hun krachten met HBZ-Consultancy bv.

 

Een gedegen ontwikkelplan geeft u inzicht in de huidige structuur van uw bedrijf, de kennis en vaardigheden van uw personeel en de omgeving waarin u opereert. Dit plan laat niet alleen de huidige stand van zaken zien, maar zorgt ook dat uw organisatie beter en sneller aansluit bij de trends en de ontwikkelingen binnen uw eigen branche en de hierbij behorende arbeidsmarkt.

Hierbij is specifiek aandacht voor de verwachte benodigde kennis, flexibiliteit en vaardigheden van uw medewerkers. Tevens zal een goed plan bijdragen aan het behouden van uw huidige personeel en het vinden van de juiste mensen op de arbeidsmarkt. Dit plan bevat een maatwerkadvies dat direct toegepast kan worden.

 

Ontwikkelplatform op maat voor uw werknemers en onderneming.

Om een ideale werkomgeving te creëren is het belangrijk om aandacht te hebben voor de loopbaan van uw personeel.

  • ▪ Welke wensen, ambities en mogelijkheden hebben zij?
  • ▪ Hoe verhoudt dit zich tot de arbeidsmarkt en tot uw onderneming?
  • ▪ Hoe kunt u hier als ondernemer samen met de medewerker(s) op inspelen?
  • ▪ Wat is er nodig om uw medewerkers voor uw onderneming te behouden?

 

Ontwikkelmethode creëren voor uw arbeidsmarktvraagstukken.

Wij ondersteunen en begeleiden u bij het ontwikkelen en invoeren van een maatwerkplan, die uw werknemers stimuleren hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.

Tevens stimuleren wij om al succesvol bewezen projecten verder uit te breiden of op te schalen. Want wat al goed is moet u behouden en ontwikkelen om te kunnen groeien. Onze insteek is om het simpel en overzichtelijk te houden, want wij weten dat voor u ondernemen 100% prioriteit heeft.

Waar wij samen met u als ondernemer willen uitkomen, is een plan dat helpt bij het invullen van veel arbeidsvraagstukken binnen uw onderneming en dat ingezet kan worden voor nu en in de nabije toekomst.

 

Het bieden van een of meerdere opleidingstrajecten binnen uw eigen organisatie.

Maurica Holla HBZ Consultancy

De veranderingen op de arbeidsmarkt zijn van invloed op de benodigde kennis en vaardigheden van uw werknemers.  Daarom kan bij-, op- of omscholing van uw huidige werknemers hard nodig zijn. Hiervoor kunnen wij als HBZ-Consultancy bv adviseren bij mogelijke vervolgstappen omtrent opleidingen, trainingen of ontwikkeltrajecten. Wij zijn in staat om met ons netwerk en partners tot een passende oplossing te komen voor uw werknemers en organisatie.

Ondernemers die u voor zijn gegaan ervaren:

  • ▪ Meer tevreden personeel.
  • ▪ Meer flexibiliteit van uw organisatie.
  • ▪ Minder verloop van uw werknemers.
  • ▪ Goede fundering voor uw toekomstig personeelsbeleid.
  • ▪ Maximaal rendement halen uit uw onderneming op het gebied van uw werknemers.
  • ▪ Een onafhankelijke kijk op uw onderneming.

HBZ-Logo

 

 

Kostenneutraal

Naast onze unieke en gedegen manier waarop wij deze trajecten begeleiden, kunnen wij het gehele proces kostenneutraal aanbieden. De enige investering die wij van de ondernemer vragen is tijd en medewerking. Wij verzorgen dit gehele proces van A tot Z, uiteraard blijft u als ondernemer de volledige regie houden.

Wij ondersteunen ondernemers met het begeleiden en oplossen van interne arbeidsmarkt-vraagstukken. Onze dienstverlening wordt door volledig kostenneutraal uitgevoerd!

Daarnaast houden wij niet van onnodige rapportages, maar richten ons specifiek op concrete acties die voor u van toegevoegde waarde kunnen zijn!

 

Meer informatie

Open Coffee 1 maart 2022 : Biblioplus Gennep

Wim Zegers (contactgegevens in de ledengids)

Schaijksestraat 3, 5375 KC Reek – [email protected]
www.hbz-consultancy.nl – 085 – 06 04 837