Advertentie

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Gepubliceerd op: 09-11-2022

Dat is de slogan van VMBO On Stage. Afgelopen vrijdag tijdens de Open Coffee bij ANNO2015 in Ledeacker vertelde Sandra Reuvers, projectleider VMBO On Stage in Land van Cuijk en Maasduinen, meer over dit initiatief.  Voor de VMBO-scholen in de regio organiseert Sandra voor de 5e keer het beroepenfeest.

 

Ondernemers uit de regio kunnen zich hier gratis voor aanmelden en op het beroepenfeest op 16 maart een eigen statafel bemannen. Er komen zo’n 800 jongeren in de leeftijdscategorie 14/15 jaar op deze dag voorbij om te horen wat lokale beroepen inhouden. Dat kan bijvoorbeeld een nagelstyliste zijn, een advocaat, een vrachtwagenchauffeur of een arts, alle beroepen zijn welkom. De jongeren maken op het beroepenfeest met twee beroepsbeoefenaren een afspraak om op de Doe Dagen een dagdeel mee te werken. Ondernemers krijgen zo de kans om heel breed gezien te worden door ouders, leerlingen en leraren.

 

Kennis maken met beroepsgroepen

Aan de andere kant geven de ondernemers de jeugd de kans om kennis te maken met allerlei verschillende beroepen. Ze proberen jongeren te inspireren en nieuwe kennis te geven zodat ze gemakkelijker de juiste beroepskeuze maken. Daarnaast is het voor de lokale bedrijven ook goed om de jongeren in de regio te houden en ze niet naar de Randstad te zien vertrekken.

 

Sponsoren betekent grootse promotie

Bedrijven kunnen dit maatschappelijk project ook sponsoren, met keus uit verschillende interessante sponsorpakketten. De eerste tien bedrijven die sponsorpakket 1 kiezen, krijgen naast alle andere voordelen als extra vanuit het Maasvallei Netwerk twee korte bedrijfspromotie video’s. Eén video vooraf waarin meer verteld wordt over het bedrijf zelf. En één video achteraf wanneer de leerlingen op de Doe Dag binnen het bedrijf aan het werk zijn. De video’s krijgt het bedrijf zelf ter beschikking, maar worden ook gepubliceerd via Land van Cuijk Maasduinen On Stage en het Maasvallei Netwerk.

Het is een buitenkans voor bedrijven om voor relatief weinig geld ontzettend goed werk te verrichten, de lokale maatschappij te ondersteunen en de jeugd de kans te geven zich te ontwikkelen.

 

Meer informatie over deelname

Ben je benieuwd hoe jij kunt deelnemen aan het beroepenfeest van VMBO On Stage? Neem dan contact op met Sandra Reuvers voor meer informatie | 06 – 517 23 053 of [email protected].