Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


The Alchemist. Paulo Coelho

Gepubliceerd op: 08-09-2022

Dit boek staat hoog in diverse business boeken Top 10’s, maar het is een fictie boek. Hoe is dat mogelijk? Paulo Coelho (spreek uit: [gʋɛljɔ]) beschrijft het verhaal van Santiago, een schaapherder uit Andalusië die niets liever wil dan de wereld rondreizen. Als hij ligt te waken over de kudde, droomt hij over een verborgen schat. Deze droom is zo levendig, dat hij besluit op zoektocht te gaan. Hij gaat op reis en bereikt na veel avonturen en ontmoetingen uiteindelijk in Egypte de Alchemist, die hem grote spirituele wijsheden over het leven en over de mensen bij brengt. Mooi sprookje, toch?

 

The Alchemist

 

Hoe kan het dan dat dit boek vaak genoemd wordt als favoriet? Ook bij mij staat hij hoog op mijn lijst van mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Paulo Coelho is als eerste een fantastische schrijver. Hij schrijft zo beeldend en gedetailleerd dat je het verhaal eenvoudig voor je geestesoog kan zien gebeuren. Dit boek leest heerlijk weg en is heel geschikt voor een herfstavond op de bank, of nazomerdag onder een dekentje buiten. Maar, tijdens dit ontspannen leesmoment lees en leer je alle wijze lessen die in dit boek zijn verweven.

Het boek gaat over het vinden van je droom, je doel, je ‘destiny’ en de moeite die het kost om er alles voor aan de kant te schuiven: ‘Als je iets echt wilt, dan gaat het gehele universum je helpen om dit te bereiken.’ Het beschrijft dat de reis net zo belangrijk is als het doel. De schaapherder ontvangt tekens vanuit het universum dat hij op de juiste weg is, dat hij door moet gaan. Ieder ander zou denken dat het verschijnen van deze tekens toeval is, maar de schrijver legt hiermee prachtig metaforisch uit hoe belangrijk je intuïtie is bij het najagen van een droom. Ook krijgt Santiago op zijn weg naar Egypte te maken met tegenslagen. Hier zit ook een wijsheid in verborgen: niet afhaken bij weerstand. Wanneer je eenmaal besloten hebt je droom te gaan najagen, zal de wereld je willen testen of je er echt klaar voor bent, of dit daadwerkelijk jouw droom is. Je zult ook lezen dat de juiste mensen op je pad komen als je daadwerkelijk de beslissing hebt genomen om voor jouw droom te gaan.

Tot slot een quote uit het boek: Wie zijn eigen legende leeft kan alles wat hij moet kunnen. Er is maar één iets wat een droom onmogelijk maakt: de angst om te falen.” “En wat als het me niet lukt?” “Dan ga je dood terwijl je je eigen legende leefde. Dat is heel wat beter dan sterven als miljoenen anderen, die nooit geweten hebben dat de eigen legende bestond.

Dit is een boek dat gemaakt is voor in de boekenkast, om vaker te lezen. Want omdat je je zelf persoonlijk ontwikkelt, haal je er elke keer weer andere lessen uit.

 

 

★★★★ 4.7

Reviews van bekende Nederlandse boekverkopers geven het boek een 4.7 op een schaal van 5. 

 • Meeslepend
 • Fantasierijk
 • Gemakkelijk te lezen
 • Leerzaam
 • Inzichtgevend
 • Vol levenslessen

 

 • ▪ EAN:                                     9789029516204
 • ▪ Auteur(s):                            Paulo Coelho
 • ▪ Taal:                                     Nederlands
 • ▪ Bindwijze:                            Paperback
 • ▪ Aantal pagina’s:                  192
 • ▪ Uitgever:                              de Arbeiderspers

 

Reserveren bij Biblioplus: https://vufind.brocade.uninova.nl/biblioplus/Record/c:nlc:98394

E-book lezen in de Online Bibliotheek: https://www.onlinebibliotheek.nl/catalogus/381068102/de-alchemist-paulo-coelho

Luisterboek luisteren in de Online Bibliotheek: https://www.onlinebibliotheek.nl/catalogus/313880204/de-alchemist-paulo-coelho

 

Een review van Puck Senders

Puck SendersVanwege het partnership met BiblioPlus, zullen we elke maand een boek reviewen. Dit is een managementboek of een boek over persoonlijke ontwikkeling. Ze dragen altijd bij aan jouw kennis en vaardigheden als ondernemer. De review wordt geschreven door Puck Senders, zelf boekengek, en parttime werkzaam bij de regionale bibliotheek. Ook onderneemt Puck sinds een aantal jaar als zelfstandig trainer, op het gebied van klantenservice en communicatie. Daarbij is ze ook eindredacteur en organisator van het Maasvallei Netwerk.