Advertentie
Advertentie Land van Cuijk

Een werkweek van 4 uur -Tim Ferriss

Gepubliceerd op: 21-06-2022

De recensies op het internet over dit boek vliegen alle kanten uit. De een vindt Tim Ferriss een omhooggevallen ventje die onderbetaalde mensen zijn vuile klusjes laat opknappen, de ander claimt dat dit boek zijn/haar leven veranderd heeft. En heel eerlijk? Ik geef ze allebei gelijk.

Ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven

The Four-Hour Work Week heeft zeker weten mijn manier van ondernemen veranderd. De auteur houdt ervan om de geldende status-quo eens lekker door elkaar te gooien. Het boek laat je nadenken over de waarde van je tijd en daagt je uit om keuzes te maken en beslissingen te nemen die je meer tijd opleveren.  Je kunt je vraagtekens plaatsen bij de manier waarop hij dit doet. Tim schuwt het namelijk niet om assistenten uit slecht betaalde, niet-Westerse landen aan te nemen en maakt meer van dit soort impopulaire en soms ietwat non-ethische beslissingen.

En toch, als je dit vertaalt naar een voor jou werkbare situatie, dan kun je van het algemene principe veel opsteken en leren. Ferriss geeft met veel humor goede voorbeelden voor een gezond bedrijf waarin je je eigen tijd goed bewaakt. Lees bijvoorbeeld maar één keer per dag je e-mail en lees elke e-mail maar één keer en handel het direct af. Schaf vergaderingen af en wees niet terughoudend bij het uitbesteden van werkzaamheden. Het is een boek dat goed aansluit bij de huidige tendens dat je met 20-30u per week ondernemen, en het liefst nog locatie-onafhankelijk, prima kunt rondkomen.

 

Passend bij de filosofie van het Maasvallei Netwerk

Dit boek heeft zeker bijgedragen aan de filosofie en visie van het Maasvallei Netwerk. Erik en ik kiezen ervoor om lokale ondernemers te betrekken bij ons bedrijf. Het Maasvallei Netwerk bestaat inmiddels uit een team van 10 mensen. Niet alleen omdat ons team de taken veel beter kunnen, maar het scheelt ons ook tijd om te doen wat we écht leuk vinden. Wij vinden dat je energie zou moeten krijgen van je bedrijf en/of van je werk en dat je de niet leuke dingen best kunt uitbesteden aan iemand die die taken wél heel leuk vindt. Bovendien zorg je voor werkgelegenheid voor de ZZP’er en draag je maatschappelijk dus ook een steentje bij.

Kortom, zeker een must-read voor iedere ondernemer. Je zult wat passages treffen die jou niet passen, maar als je hier doorheen leest, pak je de essentie vast goed op en zul je veel aan dit boek gaan hebben.

 

★★★★☆ (4/5)

Reviews van bekende Nederlandse boekverkopers geven het boek een 4 op een schaal van 5. 

 • ▪ Praktisch toepasbaar
 • ▪ Inspirerend
 • ▪ Verhelderend
 • ▪ Toegankelijk
 • ▪ Verrijking voor jezelf

 

 • AEN:                                    9789022578612
 • Auteur(s):                            Timothy Ferriss
 • Taal:                                       Nederlands (of Engels)
 • Bindwijze:                              Paperback
 • Aantal pagina’s:                    424
 • Uitgever:                                Boekerij
 • Het boek is te leen bij Biblioplus : https://vufind.brocade.uninova.nl/biblioplus/Record/c:nlc:1100600

 

Een review van Puck Senders

Puck SendersVanwege het partnership met BiblioPlus, zullen we elke maand een boek reviewen. Dit is een managementboek of een boek over persoonlijke ontwikkeling. Ze dragen altijd bij aan jouw kennis en vaardigheden als ondernemer. De review wordt geschreven door Puck Senders, zelf boekengek, en parttime werkzaam bij de regionale bibliotheek. Ook onderneemt Puck sinds een aantal jaar als zelfstandig trainer, op het gebied van klantenservice en communicatie. Daarbij is ze ook eindredacteur, niet alleen voor het Maasvallei Netwerk, maar mag ze ook Thieme Meulenhoff en Pluvo tot haar vaste klanten rekenen.