Advertentie
Advertentie Land van Cuijk

De meeste mensen willen maximaal 32 uur per week werken

Gepubliceerd op: 09-06-2022

In vrijwel alle sectoren neemt het personeelstekort in ons land verder toe. Met name in de techniek, bouw, productie, ICT en transport & logistiek zijn nauwelijks vakmensen te vinden. Op dit moment staat er een recordaantal van ruim 400.000 vacatures open, zo blijkt uit recente cijfers van Randstad Groep Nederland. Wat zijn de oorzaken van de schaarste op de arbeidsmarkt en wat moet er gebeuren om het tij te keren? We vragen het aan Wim en Mark Zegers van HWC Personeelsdiensten in Reek.

 

Mark en Wim Zegers HWC Uitzendorganisatie

 

“Er wordt veel doorgeleerd”, noemt Wim Zegers als een van de verklaringen voor de krapte op de arbeidsmarkt. “Daardoor is er heel veel theoretisch opgeleid personeel, maar zijn er te weinig praktische handjes. “Daarnaast speelt de toenemende vergrijzing natuurlijk een grote rol, plus het feit dat heel veel mensen parttime werken. Wanneer de parttimers in ons land tien procent meer zouden gaan werken, is het personeelstekort in één klap opgelost. Probleem is dat bijna niemand tegenwoordig nog 40 uur in de week wil werken. Ook wij krijgen hier ontzettend veel mensen die zeggen: ik wil maximaal 32 uur per week aan de slag.”


‘Corona boosdoener’

Dat laatste is volgens Wims zoon Mark mede een gevolg van de pandemie. “Corona is wat dat betreft een grote boosdoener”, stelt Mark. “Veel mensen zijn in de afgelopen twee jaar bewuster gaan leven en het wat rustiger aan gaan doen. Niet alles draait meer alleen om werk en daardoor zijn veel mensen minder uren gaan draaien.”

 

Productiebedrijven

Mark Zegers - HWC Personeelsdiensten ReekProductiebedrijven hebben volgens Wim het meest te lijden onder het personeelstekort. “Dat komt omdat er te weinig praktisch opgeleide vakmensen zijn. Metselaars, chauffeurs, noem maar op.”

De zorgsector komt zelfs zo’n 100.000 mensen tekort, weet Mark: “Werknemers in de zorg hebben zich lang niet gewaardeerd gevoeld, waardoor veel mensen zijn uitgestapt.”

 

Gratis kinderopvang

Wat moet er gebeuren om de krapte op de arbeidsmarkt te verminderen? Wim: “Dat is heel moeilijk om aan te geven. Om te beginnen moeten we de juiste vakmensen gaan opleiden. Daarnaast wordt de kinderopvang in 2023-2024 gratis en dat zal ook een hoop schelen. Mensen gaan dan weer meer aan het werk. Nu is de kinderopvang vaak zó duur dat mensen zeggen: dan werk ik bijna voor niets.”

Ook werkgevers moeten zich op hun beurt aanpassen, stelt Wim. “Het gaat echt niet alleen om het geld, maar ook om betere voorwaarden. Werkgevers moeten flexibeler zijn en beter luisteren naar de behoeften van mensen. Tot nu toe was het altijd zo dat het personeel zich moest aanpassen aan het bedrijf, maar in de huidige situatie zou dat juist vaker andersom moeten zijn. Geef mensen de kans om een dag minder te werken of bijvoorbeeld 4 keer 9 uur.”

 

Golfbewegingen

Zegers is er overigens van overtuigd dat het tij straks weer zal keren. “De arbeidsmarkt is momenteel echt oververhit. Iedereen groeit nu, maar straks keert dat om en komt de arbeidsmarkt weer meer in balans. Dat zijn de golfbewegingen die je altijd ziet.”

 

HWC Personeelsdiensten

Zegers kan het weten, want hij loopt al heel wat jaren mee in de uitzend- en personeelsbranche. In 2001 richtte hij in Reek HWC op. “Met ons team zijn wij hoofdzakelijk actief in Noordoost-Brabant, binnen de driehoek Nijmegen-Den Bosch-Eindhoven. We hebben medewerkers in vele bedrijfstakken en disciplines, zoals horeca, productie, weg- en waterbouw, meubelindustrie, bouw, transport en metaal. We zijn een hecht familiebedrijf dat dicht bij de mensen staat. Een echte partner voor de lange termijn in plaats van een afstandelijke tussenpartij.”

 

HWC Reek

 

Nieuwe naam

In de loop der jaren is HWC veel méér diensten gaan aanbieden dan een regulier uitzendbureau. Wim en Mark Zegers: “Uitzenden is een mogelijkheid, maar we nemen desgewenst ook het volledige sollicitatieproces voor vast personeel over. Daarnaast leiden we veel mensen volledig op, zoals onder meer chauffeurs en lassers, en helpen we bij reïntegratietrajecten. Onze werkzaamheden zijn dus veel breder geworden. Dat is de reden dat we sinds 1 januari de onze bedrijfsnaam hebben aangepast naar HWC Personeelsdiensten. Dat dekt de lading een stuk beter.”

 

Ledengids

Meer informatie over HWC Personeelsdiensten? Bekijk de ledengids.