Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


PODCASTSERIE – S1.E4: Piet en Bianca Schrijen

Gepubliceerd op: 03-06-2022

De vierde podcast vindt plaats in Buitenplaats Zevenhutten. Deze schilderachtige locatie in de natuur vormde eerder al de achtergrond van de Open Coffee, maar is vooral een plek voor afscheid, ontmoetingen en warme herinneringen. Hier spreken we Piet en Bianca Schrijen van Schrijen Afscheid en Herinnering. Over hoe het begon met één koets, hoe hun zelfvoorzienende droom eindelijk werkelijkheid werd met Buitenplaats Zevenhutten en hoe uitvaarten meer zijn dan verdriet: “Verhalen maken en verhalen delen, daar gaat het om.”

 

Piet en Bianca Schrijen Zevenhutten Cuijk

 

Verhalen maken en delen, daar gaat het om…ˮ

 

 

Van koets tot 10 garages

Piet vertelt: “Mijn vader begon in 1948 Schrijen Uitvaartonderneming met één koets. Mensen uit Boxmeer hielpen met het dragen van de kist, waarvoor ik als kind de uitnodigingen met de fiets rondbracht. Als zeventienjarige ging ik meewerken in het bedrijf. Het voelde als mijn roeping dat ik het zou overnemen. Maar het vraagt veel: idealisme, creativiteit en toewijding.”

Bianca knikt instemmend. “Dat klopt, ik moest erg wennen toen ik na mijn huwelijk met Piet het bedrijf inging. Dragers met billentikkers die snoven dat ‘dat jonge ding’ de jonge jenevers vergat na de dienst, maar ook hoe het altijd een komen en gaan was van uitvaartmedewerkers in ons huis. Privacy was er niet bij voor ons gezin omdat we vanuit huis opereerden.”  

Sindsdien heeft hun particuliere uitvaartonderneming grote veranderingen ondergaan. Die ene koets werd 10 garages met werkauto’s. De telefoonkabels door ons hele huis, de 14 kilo zware ATF-2 telefoon en fax hebben plaatsgemaakt voor smartphones. En: nadat werk en privé eindelijk gescheiden werden, kwam er een unieke locatie in Cuijk op hun pad. Hiermee kwam hun droom om zelfvoorzienend te zijn binnen handbereik. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

 

Logo Schrijen Afscheid en herinnering

 

Natuur, herinnering en recreatie

Buitenplaats Zevenhutten Cuijk. Crematorium, veldcafé, afscheid en herinneringTijdens ons gesprek gaan Piet en Bianca uitvoerig in op de tegenslagen die ze trotseerden om hun droom werkelijkheid te maken. Een boeiend verhaal over weerstand vanuit de samenleving, een ondernemer die de locatie voor hun neus wegkaapte en hoe die onverwachts weer in hun handen kwam dankzij Brabants Landschap.

Piet en Bianca lachen: ”Toen hebben we wel een fles champagne ontkurkt!”

 

 

 

De podcast vertelt het verhaal in detail

Benieuwd naar het bijzondere verhaal van Piet en Bianca, hun mening over crematies bij grote uitvaartverzekeraars en hun tips voor ondernemers? Luister dan de gehele (extra lange!) podcast hieronder en laat je inspireren.

Luister via deze platforms:
Button Spotify Podcasts  Button Apple Podcast Button Google Podcasts

Of luister via deze browser:

 

Fotografie: John Smits – Bona Pictura
Auteur: Marloes Keeris – Dash of Ginger
Audio/Video: Ruben Jansen
Vraaggesprek: Puck Senders, Erik Wille
Socialmedia coverage: Jessie Jacobs – Jesocials

 

Word lid en mis niets!

Of je nu wilt sparren met andere ondernemers in je regio of op zoek bent naar zichtbaarheid of een grotere afzetmarkt: dat vind je bij Maasvallei Netwerk.

Dit business-to-business netwerk is er voor jou om je wind in de zeilen te geven. Meld je dan aan via www.maasvallei-netwerk.nl/sluit-je-aan/ .

Wil je zelf je verhaal en carrière professioneel vastleggen en ook deelnemen aan de podcastserie?  Stuur een bericht met motivatie naar [email protected], dan nemen we contact met je op om alle details te bespreken zoals de voorwaarden en tarieven.