Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


PODCASTSERIE – S1.E3: HWC Personeelsdiensten

Gepubliceerd op: 01-03-2022

In een Reekse boerderij spreken we met vader Wim en zoon Mark Zegers. Hier zijn ze beiden opgegroeid en runnen ze hun familiebedrijf HWC personeelsdiensten, een geschiedenis met hoge pieken en diepe dalen. Wim: “Ik zou niet anders willen dan met mijn familie werken.”

Na van origine voor zichzelf te zijn begonnen als meubelmaker in de boerderij groeide Wim Zegers uit tot directeur van een bedrijf met meerdere fabrieken en 47 werknemers, tot de concurrentie van Oost-Europa hem dwong te krimpen en uiteindelijk tot de verkoop van zijn bedrijf. Wims gezicht betrekt als hij erover praat. “Vreselijk moeilijk, want voor mij voelden mijn werknemers ook als familie.” 

Mark en Wim Zegers HWC UitzendorganisatieNa een tip kreeg Wim uitzendbureau Tri-Flex in handen, gericht op detachering van bouwvakkers. Met zijn compagnon wist hij voor een appel en een ei 2 Duitse en een Oostenrijks uitzendbureau over te nemen waardoor Tri-Flex vanuit Grave groeide tot 1200 werknemers, tot de bouwcrisis toesloeg in 2008. 

Wim: “Er kwam geen geld meer binnen. Zo gingen we in anderhalve maand van 1200 naar 80 werknemers en volgde ons faillissement. Behalve van HWC, wat een losstaand onderdeel was van Tri-Flex. Daarmee ging ik terug naar mijn roots: onze boerderij. We moesten vanaf de grond opnieuw beginnen en dat was zwaar – het kostte ons bijna ons huis.”

 

logo hwc uitzendorganisatie

 

Een nieuwe stap richting de toekomst

podcast hwc

Nadat zoon Mark zijn opleiding werktuigbouwkunde afrondde en werkervaring in de metaalindustrie had opgedaan, stapte hij in HWC toen Wim een stapje terug wilde doen. “Dat is nu bijna 3 jaar geleden en ik heb geen dag spijt gehad!” Inmiddels werkt bijna de hele familie bij het HWC en is het met recht een familiebedrijf te noemen, dat voelt als een warm bad. 

HWC staat voor ‘Human Work Company’, maar het stond ooit voor HoutWolCementplaten. Van oudsher actief in detachering van fotolassers verzorgen ze tegenwoordig de detachering van personeel in de bouw, metaal- en houtindustrie, transport en horeca. Al is de markt voor die laatste twee moeilijk sinds het personeelstekort dat ontstaan is na de coronacrisis. 

Maar Wim en Mark zitten niet stil: Samen hebben ze minicamping ‘t Peelvenneke vlakbij vliegbasis Volkel overgenomen. Ze hebben wilde plannen in het verschiet waarvan ze een tipje van de sluier oplichten, maar één ding staat als een paal boven water: ze blijven het als familie doen. 

 

“Familie overwint alles.”

 

 

De podcast vertelt het verhaal in detail

Benieuwd naar Wim’s tips voor ondernemers na deze 40 woelige jaren, en wat ze van plan zijn met de camping? Luister dan de gehele podcast hieronder.

Wil je zelf deelnemen in deze podcastserie? Neem contact op met [email protected]

Fotografie: John Smits – Bona Pictura
Auteur: Marloes Keeris – Dash of Ginger

 

Button Apple PodcastButton Google Podcasts  Button Spotify Podcasts

 

 

Word lid en mis niets!

Of je nu wilt sparren met andere ondernemers in je regio of op zoek bent naar meer personeel, zichtbaarheid of omzet: dat vind je bij Maasvallei Netwerk.

Wil jij ook meer gezien, gehoord en gekend worden als ondernemer? Meld je dan aan via www.maasvallei-netwerk.nl/sluit-je-aan/ .

Wil je zelf je verhaal en carrière professioneel vastleggen en ook deelnemen aan de podcastserie?  Stuur een bericht met motivatie naar [email protected] we nemen contact met je op om alle details te bespreken zoals de voorwaarden en tarieven.