Advertentie

Met ondernemers, voor ondernemers!

Gepubliceerd op: 15-11-2021

Het CDA Land van Cuijk heeft ondernemersbloed in haar DNA, geen grootspraak want op onze kieslijst staan ondernemers en ook in onze achterban zijn veel ondernemers actief. Ze komen uit diverse sectoren, zoals detailhandel, recreatie, horeca, agrifood en industrie.

In campagnetijd lezen we prachtige volzinnen over ambities en vergezichten. Maar als CDA Land van Cuijk kiezen we liever voor helder taalgebruik. Wat kunnen wij betekenen voor ondernemers in het Land van Cuijk?

 

Vier concrete voorbeelden:

1. Lokale ondernemers krijgen voorrang bij aanbestedingen.

Goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid natuurlijk, maar ondernemingen zijn ook voor de gemeenschap en de verenigingen belangrijk. Dus moeten we lokale ondernemers perspectief bieden.

2. Bouwen in het belang van ondernemers.

Voldoende woningaanbod voor jongeren voorkomt dat zij wegtrekken naar elders, dus ‘braindrain’ en verlies aan arbeidskrachten voorkomen. Het CDA zet daar scherp op in: 1/3 van de nieuwe woningen moet voor deze doelgroep gebouwd worden, we laten deze keuze niet over aan de markt. In dit speelveld moet de gemeente zorgen dat – naast projectontwikkelaars – ook kleinere aannemers uit het Land van Cuijk ruimte krijgen om hier aan bij te dragen.

3. Dienstverlening voor ondernemers verbeteren.

Een toegankelijke gemeente volgens het principe van een ‘ondernemersloket’ voor alle vragen en het bloedserieus nemen van te lange behandelingstermijnen van gemeente en omgevingsdienst. Daarnaast willen we het gebruik van de ‘Welstandcommissie’ ter discussie stellen, buurgemeentes hebben met afschaffing ervan goede ervaringen.

4. We koesteren het beroepsonderwijs in de regio.

Vakmensen zijn goud waard! Als grote gemeente moeten we dit krachtig ondersteunen, daarom willen wij een deskundige wethouder die proactief werkt aan goed onderwijs ‘om de hoek’.

 

CDA Land van Cuijk. Samen aan de slag, met ondernemers, voor ondernemers!