Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Het verrassende platteland van Cuijk

Gepubliceerd op: 15-04-2019

verrassende plattelandCUIJK – Wil jij het verrassende platteland van Cuijk verkennen op unieke wijze? Dan is de gratis gids van het Verrassende Platteland van Cuijk een must. In dit handzame magazine ontdek je niet alleen meer dan vijftig kleinschalige, plattelandsbedrijven. Er zijn ook nog eens vier fietsroutes opgenomen. Deze brochure is verkrijgbaar op tal van (toeristische) plekken in de regio.

Routes
Het oudste cultuurlandschap van Nederland verkennen? Kies dan voor de Maasheggen Route, waarbij je het hele gebied doorkruist dat door Unesco de biosfeerstatus heeft gekregen. Een fietstocht van 54 kilometer, die eenvoudig in kleinere blokken op te hakken is. Heerlijk langs het water fietsen en historisch Grave bezoeken? Dan is de Beerse Maas Route wat voor jou. Dit is een tocht van 41 kilometer, die op te delen is in een brede lus rondom Grave en een lus rond Cuijk. In beide gevallen fiets je langs de Kraaijenbergse Plassen.

Voor ieder wat wils
Rondom Sint Anthonis vind je de Boerenpeel Route van 34 kilometer. Deze is op te splitsen in een klein rondje langs Oploo en door het bos bij de Ullingsche Bergen. En in een langere tocht langs Overloon en Stevensbeek. Tot slot is er de ’t Broek en Raamvallei Route van 42 kilometer, die opgedeeld is in drie lussen. Waarbij je aan de ene kant kunt kiezen om De Kuilen te verkennen, aan de andere kant de St. Hubertse Heide doorkruist of een mooie ronde rond Haps maakt. “Kortom: voor ieder wat wils”, aldus bestuurslid Ploon Hendriks, die medeverantwoordelijk is voor de routes. “Doordat ze eenvoudig in te korten zijn, kun je ook de tijd nemen voor een tussenstop bij één van de leden van het Verrassende PlatteLand van Cuijk.”

Ons Plattelandsrondje
Hendriks gaat enthousiast verder: “De fietskaarten kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Maar op zondag 19 mei kun je je extra laten verrassen door onze leden. Dan organiseren ze namelijk tal van extra activiteiten. Dat doen ze in het kader van de tiende editie van Ons Plattelandsrondje. Maar liefst 29 bedrijven zetten dan tussen 10.00 en 17.00 uur – tenzij anders vermeld in ons boekje – hun deuren wagenwijd open voor alle deelnemers. Op www.onsplattelandsrondje.nl ontdek je er meer over.”

Downloaden
De gids van het Verrassende PlatteLand van Cuijk is gratis verkrijgbaar in de hele regio. De fietsroutes zijn daarnaast ook te downloaden via www.onsplattelandsrondje.nl. Wil je meer ontdekken over deze dag volg dan het nieuws op de voet via de Facebook-pagina https://www.facebook.com/plattelandvancuijk.

Word ook nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven.