Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Econsultancy Boxmeer voerde doorlatendheidsonderzoek uit voor waterbuffer Weert

Gepubliceerd op: 20-10-2016

econsultancy-boxmeer-voerde-doorlatendheidsonderzoek-uit-voor-waterbuffer-weertBOXMEER – Nieuwe ontwikkelingen vergen een doordachte vorm van wateropvang om ongewenste effecten te voorkomen. Daarom is in het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) opgenomen dat vooraf afgestemd moet worden hoe water afgevoerd gaat worden. Een onderdeel van de ruimtelijke onderbouwing is dan ook de vastlegging van water in het bestemmingsplan door middel van een waterparagraaf of watertoets. 
Renovatie van het bedrijventerrein in Weert heeft ook geleid tot de noodzaak om extra waterberging te generen. De bestaande sloot aan de rand van het terrein is daarom opnieuw ingericht. Met het uitvoeren van een doorlatendheidsonderzoek heeft Econsultancy vooraf een goed beeld gekregen van de doorlatendheid van de bodem en de actuele grondwaterstanden. De werkzaamheden zijn gecombineerd om ook de kwaliteit van de grond inzichtelijk te maken.

waterbuffer_werkzaamheden-econsultancy-boxmeer-voerde-doorlatendheidsonderzoek-uit-voor-waterbuffer-weert

Niet lang daarna is al gestart met de graafwerkzaamheden. Inmiddels heeft de werking van de waterbuffer zich al flink moeten bewijzen met de hevige regen begin juni.

Econsultancy vestiging Brabant econsultancy-Vestiging-Econsultancy-Brabant-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS -BOXMEER-logo-maasvallei-netwerk

Heinz Moormannstraat 1-B
5831 AS  BOXMEER

Telefoon : 0485-581818
Fax : 0485-581810

E-mail :    [email protected]
Website : www.econsultancy.nl