Advertentie

Econsultancy Boxmeer bericht: motorsportaccommodaties toevluchtsoord bedreigde soorten

Gepubliceerd op: 28-09-2016

econsultancy-boxmeer-motorsport-accommodaties-toevluchtsoord-bedreigde-soortenBOXMEER – Volgens nieuwe studies gaan motorsport, biodiversiteit en het behoud van het milieu heel goed samen. Motorsportaccommodaties zijn niet alleen het toneel voor mooie motorsportevenementen, ze hebben ook een bijzondere structuur die geschikt is voor een rijke flora en fauna. Het zijn ideale terreinen voor bomen, planten en struikgewassen en fungeren als leefgebied voor verschillende diersoorten. Aanleiding genoeg voor de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) om een symposium te organiseren met als thema ‘Biodiversiteit en motorsportaccommodaties’.

Tijdens het symposium zal Nils Ryrholm, Zweeds expert op het gebied van biodiversiteit en motorsportaccommodaties, een presentatie geven over zijn onderzoek en de resultaten van biodiversiteit op motorsportaccommodaties.

Ecoloog Bram Aarts  heeft recentelijk onderzoek uitgevoerd ten behoeve van de realisatie van Motorsportpark Gelderland Midden, waarmee het mogelijk is gebleken om in een Natura 2000-gebied een motorcrosscircuit aan te leggen. Hij zal tijdens het symposium specifiek ingaan op de Nederlandse biodiversiteit.

Met dagvoorzitter Gert van ’t Hof, presentator van Studio Sport belooft het een inspirerend symposium te worden.

Deelname voor dit symposium op maandag 31 oktober 2016 is kosteloos. Aanmelden kan tot 30 september.
Klik hier om aan te melden en meer informatie.

Bron: KNMV

Econsultancy vestiging Brabant econsultancy-Vestiging-Econsultancy-Brabant-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS -BOXMEER-logo-maasvallei-netwerk

Heinz Moormannstraat 1-B
5831 AS  BOXMEER

Telefoon : 0485-581818
Fax : 0485-581810

E-mail :    [email protected]
Website : www.econsultancy.nl