Advertentie

Flynth in Bergen informeert: budget najaarsronde SDE+ met 1 miljard euro omhoog

Gepubliceerd op: 11-08-2016

 SDE-flynth-vestiging-maasvallei-netwerkBERGEN – Minister Kamp (EZ) heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de vormgeving van de tweede openstellingsronde van het Besluit stimulering duurzame energieproductie (SDE+) in 2016. Hij blikt hierin ook terug op de resultaten van de eerste openstelling én blikt vooruit op de openstelling van de SDE+ in 2017. 

De ontwikkeling van hernieuwbare energie in Nederland verloopt volgens de minister nog beter dan gedacht. In de eerste helft van dit jaar is ruim 2 keer zoveel subsidie aangevraagd voor hernieuwbare energieprojecten dan dat er beschikbaar was. Het komende half jaar wordt daarom 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar gesteld dan eerder was aangekondigd: 5 miljard, in plaats van 4 miljard euro.

Openstelling najaarsronde SDE+ 2016

De najaarsronde van de SDE+ in 2016 wordt op 27 september opengesteld en loopt tot en met 27 oktober. De voorwaarden van de najaarsronde blijven gelijk aan die van de voorjaarsronde (enkele kleine technische aanpassingen uitgezonderd). Net zoals de voorjaarsronde zal ook de najaarsronde in 4 fases worden opengesteld. In de 4 fases kunnen aanvragen ingediend worden tot een basisbedrag van respectievelijk maximaal 0,09, 0,11, 0,13 en 0,15 eurocent per kWh.

SDE+ in 2017

In 2017 zal het SDE+-budget naar verwachting vergelijkbaar zijn met het budget van 2016. Hierover wordt aan het einde van dit jaar meer bekendgemaakt, meldt minister Kamp.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail [email protected] of telefoonnummer 088 236 77 77.

SDE-geert-witjes-flynth-adviseurs-accountantsOver de auteur van dit artikel:
Geert Witjes

Vanaf 1999 ben ik bezig in directe subsidie-advisering aan ondernemers, voorheen voorlichting en beoordeling/beoordeling van financieringsaanvragen (vooropleiding: VWO en HBO (tuinbouw)). Mijn basis dienstverlening is beoordeling van subsidiekansen, indienen van subsidieaanvragen en de gehele nazorg en afhandeling van subsidieaanvragen. In de loop der jaren heb ik voor veel bedrijven succesvol subsidieaanvragen ingediend. Het gaat om een grote diversiteit aan projecten. Accenten liggen bij investeringen op het gebied van energie- en milieubesparing (duurzame energie) en innovatie voor midden- en kleinbedrijf (o.a. ICT) en tuinbouw. Maar ook internationale projecten en projecten voor verbrede landbouw zijn ingediend.

 

FLYNTH_FC-DEF-logo-maasvallei-netwerkFlynth Accountants, Specialisten en Adviseurs

De heer Richard Stekelenburg
Lindenlaan 19
5854 AM BERGEN

Telefoon : 0485-341366

Email :     [email protected]
Website : www.flynth.nl