Advertentie

Econsultancy Boxmeer onthult middeleeuwse schuur in Sint Joost

Gepubliceerd op: 08-08-2016

Sint Joost-onthult-middeleeuwse-schuur-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS -BOXMEERSINT JOOST – De directe omgeving van het voormalige Caulitenklooster in Sint Joost wordt opnieuw ingericht. Om dit mogelijk te maken is door Econsultancy een proefsleuven-onderzoek uitgevoerd waarbij de funderingen van  een schuur zijn blootgelegd die hoort bij het middeleeuwse kloostercomplex. 

Het door grachten omgeven kloosterhof aan de Caulitenstraat in Sint Joost is vermoedelijk in de 15e eeuw gesticht. In de 50er jaren van de 20e eeuw is de schuur vermoedelijk gesloopt en zijn de toen nog bestaande grachten gedempt. Tijdens het proefsleuvenonderzoek is de oostelijke gracht aangetroffen.

Ten noorden van het voormalige klooster zijn middeleeuwse afvalkuilen aangetroffen, die in verband kunnen worden gebracht met de oude kapel die daar gestaan heeft.

Het terrein kan ondanks deze warnemingen en vondsten opnieuw worden ingericht. De funderingsresten van de schuur worden voor de toekomst in situ behouden. Dat wil zeggen dat de archeologische resten in de ondergrond blijven zitten en dat het gebied in de toekomst beschermd wordt middels regels in het bestemmingsplan.

Econsultancy vestiging Brabant econsultancy-Vestiging-Econsultancy-Brabant-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS -BOXMEER-logo-maasvallei-netwerk

Heinz Moormannstraat 1-B
5831 AS  BOXMEER

Telefoon : 0485-581818
Fax : 0485-581810

E-mail :    [email protected]
Website : www.econsultancy.nl