Advertentie

Econsultancy Boxmeer adviseert: onderzoek combineren bespaart geld!

Gepubliceerd op: 03-08-2016

onderzoek-combineren-bespaart-geld-Vestiging-Econsultancy-Brabant-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS -BOXMEER-maasvallei-netwerkPUTTEN – Inmiddels is de bouw in volle gang en worden de woningen zichtbaar waar Econsultancy begin van dit jaar in Putten aan de Damstraat gelijktijdig met een asbestsanering een archeologisch onderzoek uitvoerde. Door het archeologisch onderzoek te combineren met de asbestsanering konden flink wat kosten op het graafwerk worden bespaard. 

Bij de sanering werd de toplaag van de bodem verwijderd, waardoor een vlak werd aangelegd dat door de archeologen kon worden geïnspecteerd en gedocumenteerd. Het plangebied lag op een terrein waarop vanaf het einde van de 19e eeuw huizen hebben gestaan. Het archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden in de achtertuinen van deze huizen, waar onder meer water- of beerputten zijn aangetroffen. Gemetselde bakstenen putten met een doorsnede van 1.8 tot 2.2 meter. Deze putten zijn aan de bovenzijde in de vorm van een koepel dichtgemetseld met een kleine opening van circa 70 cm. Ook zijn resten van houtwallen aangetroffen die al op kaartmateriaal van 1811-1832 vermeld staan. De aangetroffen archeologische resten bleken uiteindelijk niet behoudenswaardig te zijn en het terrein is aan het einde van het onderzoek vrijgegeven voor de nieuwbouw die momenteel zijn einde nadert. Na de zomer kunnen de nieuwe bewoners dit terrein opnieuw bewonen.

Econsultancy vestiging Brabant econsultancy-Vestiging-Econsultancy-Brabant-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS -BOXMEER-logo-maasvallei-netwerk

Heinz Moormannstraat 1-B
5831 AS  BOXMEER

Telefoon : 0485-581818
Fax : 0485-581810

E-mail :    [email protected]
Website : www.econsultancy.nl