Advertentie

Econsultancy Boxmeer lost 10 jaar oude puzzel op met een geurverordening

Gepubliceerd op: 01-08-2016

puzzelstukje-puzzel-geurverordening-econsultancy-boxmeer-swalmen-doetinchem-rotterdam-foto6-maasvallei-netwerkNEDERHORST DEN BERG – In de gemeente Wijdemeren wordt aan de zuidzijde van de kern van Nederhorst den Berg een woonwijk uitgebreid naar het zuiden. Het reeds aanwezige agrarische bedrijf komt hierdoor in een woonwijk te liggen. Om deze ongewenste nieuwe situatie aan te pakken is besloten om het agrarisch bedrijf naar het zuiden te verplaatsen in een weidegebied. Over de precieze indeling en locatie waren er verschillende opvattingen. Er werd 10 jaar naar een geschikte oplossing gezocht. 

Na jaren overleg en discussie met diverse belanghebbenden kwam er één scenario uit als oplossing. Echter, er was een knelpunt. De te bouwen woningen kwamen volgens de geurwetgeving te dicht bij de veestallen te staan. Door diverse redenen, zoals de landschappelijk wens voor een compact erf, was het niet mogelijk om deze afstand te vergroten. Daarom heeft Econsultancy voor de gemeente Wijdemeren een geuronderbouwing uitgevoerd en een geurverordening opgesteld. De geurverordening zorgt ervoor dat afgeweken kan worden van de wettelijke afstand waardoor het wel mogelijk is om het plan te realiseren.

De geurverordening bleek het juiste puzzelstukje te zijn om een tien jaar oude puzzel compleet te maken.

Econsultancy vestiging Brabant econsultancy-Vestiging-Econsultancy-Brabant-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS -BOXMEER-logo-maasvallei-netwerk

Heinz Moormannstraat 1-B
5831 AS  BOXMEER

Telefoon : 0485-581818
Fax : 0485-581810

E-mail :    [email protected]
Website : www.econsultancy.nl