Advertentie

Dertig dorpen in het Land van Cuijk kiezen voor glasvezel

Gepubliceerd op: 20-07-2016

dertig-dorpen-land-cuijk-kiezen-glasvezel-lvcnet-frans-van-schayik-industriele-kring-land-van-cuijk-en-noord-limburg-vrijwilligers-maasvallei-netwerkLAND VAN CUIJK – Ruim 12.500 gezinnen en bedrijven (32%) in het Land van Cuijk hebben zich in de afgelopen maanden ingeschreven voor het glasvezelinitiatief van LVCNET. De 30 kleinere kernen behalen samen ruim 44%. Boxmeer, Cuijk en Grave scoren lager met resp. 13, 11 en 17%.

 

lvcnet_thermometer_v7-1024x773-maasvallei-netwerk

Voorzitter Hugo Bens kijkt terug op een mooie eindsprint, waarbij veel inwoners zich last minute hebben aangemeld. “Het aanlegplan gaan we de komende maanden uitwerken.”

De voorzitter is trots op alle vrijwilligers. “Dit is echt het resultaat van de gezamenlijke inzet en enthousiasme. De afgelopen maanden hebben deze vrijwilligers veel vrije uurtjes opgeofferd voor LVCNET. Zo waren ze van de partij bij informatie- en inschrijfavonden, maar konden geïnteresseerden ook altijd met vragen bij ze terecht. Echt geweldig!”

Prognose

Het definitieve percentage van aanmeldingen is nog niet bekend. Bens benadrukt dat het om een prognose gaat. “Het definitieve percentage kan dus nog iets afwijken. Zo zien we bij andere glasvezelinitiatieven in het land het aantal abonnementen tijdens de aanleg met 5-10% doorgroeien. Dat soort informatie nemen we ook mee in het aanlegplan.”

Vervolg

Nu LVCNET in dertig dorpen aan de slag kan met glasvezel, is er voor LVCNET nog veel werk te verzetten. “We hebben nu abonnees die verspreid zijn over het hele Land van Cuijk; die gaan we allemaal in kaart brengen om een goed aanlegplan te maken. Op basis van dit plan weten we de kosten en kunnen we concrete afspraken gaan maken over de financiering. Zoals met de gemeentebesturen is afgesproken, gaat dit geheel richting de gemeenteraden, die een besluit over de uitvoering en de garantstelling zullen nemen.”

Geduld

Bens vraagt iedereen die zich aangemeld heeft nog even geduld te hebben. “Eind van het jaar verwachten we een besluit. De komende maanden zullen we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang.  Want natuurlijk kan niet overal tegelijkertijd de schop in de grond“, besluit hij lachend.

dertig-dorpen-land-cuijk-kiezen-glasvezel-lvcnet-frans-van-schayik-industriele-kring-land-van-cuijk-en-noord-limburg-vrijwilligers-maasvallei-netwerk-lvcnet-frans-van-schayik-industriele-kring-land-van-cuijk-en-noord-limburg-vrijwilligers-maasvallei-netwerk

Op de foto hierboven ziet u links een meneer en mevrouw die zo vriendelijk waren om even te poseren voor de camera omdat zij gebruik willen maken van glasvezelinternet en naar het Glasvezelpleinevenement gingen in Boxmeer. Rechts staat de heer Frans van Schayik, vice-voorzitter bestuur LVCNET / voor de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg.

Indien u nog vragen heeft of over glasvezelinternet dan kunt u contact op nemen met J&K automatisering.

J&K Automatiseringjk-automatisering-ev-solutions-oploo-maasvallei-netwerk-2
Van Steenhuijsstraat 35
5841 AG Oploo

Telefoon: 0485-387330

E-mail :    [email protected]
Website : www.jk-automatisering.nl