Advertentie

Goede start voor Danone Nutricia in Cuijk

Gepubliceerd op: 11-07-2016

nutricia-danone-econsultancy-boxmeer-Rapenstraat-2-5831-GJ-BOXMEER-maasvallei-netwerkCUIJK – Het strak geplande en snel uitgevoerde nulsituatie-onderzoek naar de kwaliteit van de bodem en het grondwater legt een goed fundament voor de productie van babymelkpoeder door Danone Nutricia.

Het nulsituatie-bodemonderzoek is uitgevoerd in opdracht van Danone Nutricia  ter plaatse van het Regionaal Bedrijvenpark Laarakker in Haps, gemeente Cuijk. Danone Nutricia zal op deze locatie een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van babymelkpoeder. 

Onlangs is het startsein gegeven voor de bouw van de fabriek. De nieuwe fabriek, met een oppervlakte van 49.000 m2 bestaat onder andere uit twee droogtorens van 45 meter hoog en een mengtoren van 26 meter. Verder komen er diverse laboratoria en kantoorruimte. Eind 2017 zal de fabriek operationeel zijn, en zal hij voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby’s en jonge kinderen met bijzondere dieetbehoeften (bijvoorbeeld voedselallergieën) produceren. Naar verwachting wordt het gehele project begin 2018 opgeleverd, waarna de huidige locatie in het centrum van Cuijk zal sluiten.

De doelstelling van het nulsituatiebodemonderzoek is het verkrijgen van een momentopname van de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem als referentie voor toekomstige metingen op plaatsen waar potentieel bodembedreigende activiteiten zullen gaan plaatsvinden.

Ten behoeve van het nulsituatie-onderzoek zijn op specifieke plaatsen boringen en (tijdelijke) peilbuizen geplaatst om een beeld te krijgen van de huidige milieuhygiënische kwaliteit van de bodem en het grondwater ter plaatse. Tijdens het onderzoek waren reeds werkzaamheden gaande om het terrein bouwrijp te maken. Door een goede communicatie met de opdrachtgever en een strakke planning is het gelukt om het onderzoek op tijd af te ronden, zodat de werkzaamheden ten behoeve van de bouw niet vertraagd zijn.

Econsultancy Vestiging-Econsultancy-logo-Brabant-Heinz-Moormannstraat-1-B-5831-AS-BOXMEER-maasvallei-netwerk
Rapenstraat 2
5831 GJ  BOXMEER

Telefoon : 0485-581818
Fax : 0485-581810

E-mail :    [email protected]
Website : www.econsultancy.nl