Advertentie
Advertentie Land van Cuijk

Anjo Verhoeven Groen en Ruimte uit Maashees wint architectuurprijs voor verzorging buitenruimte Vincentiushof Venray

Gepubliceerd op: 30-06-2016

venray-vincentiushof-anjo-verhoeven-groen-en-ruimte-uit-maashees-wint-architectuurprijs-van-vakjury-en-publiek-voor-verzorging-buitenruimte-vincentiushofVENRAY – De gemeente Venray reikte op vrijdag 17 juni jl. voor de zesde keer de Architectuurprijs ARK uit. Vincentiushof is, met zowel de prijs van de vakjury als de publieksprijs, overtuigend winnaar.

Voor deze zesde Venrayse architectuurprijs nomineerde het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) projecten die in 2014 en 2015 zijn gerealiseerd en in het oog sprongen. Een onafhankelijke vakjury én het publiek bestudeerden de projecten en kozen de uiteindelijke winnaar.

Zowel vakjury als publiek stemde dit jaar op Vincentiushof in Venray. “Een met grote zorg en aandacht gerealiseerd integraal ontwerp, waarbij vooral de stedenbouwkundige inpassing in de omgeving, het materiaalgebruik en bovenal de belevingswaarde voor zijn bewoners alle lof verdienen”, meldt het juryrapport. En: “Het project, een ontwerp van SATIJNplus architecten uit Born, heeft kwetsbare ouderen een zorgzame plek gegeven die ze verdienen, geen tehuis, maar een echt thuis, dat deel uitmaakt van de buurt.”

venray-vincentiushof-anjo-verhoeven-groen-en-ruimte-uit-maashees-wint-architectuurprijs-van-vakjury-en-publiek-voor-verzorging-buitenruimte-vincentiushof
Foto: Smeets Bouw

Veel zorg is besteed aan de landschappelijke inpassing van de gebouwen en inrichting van de tuinen en dakterrassen. Hierbij zijn waar mogelijk bestaande bomen behouden. Een voorbeeld voor een goed ontworpen integraal ontwerp. Voor de inrichting van de buitenruimte tekenden Anjo Verhoeven “Groen en Ruimte” uit Maashees en Anita Ebbing Ontwerp uit Venray. Door goede samenwerking van opdrachtgever (de Zorggroep) en het hele bouwteam kon dit worden gerealiseerd.

 

Kijk voor het uitgebreide portfolio van Anjo op de website van Groen en Ruimte.

Groen en Ruimte
Mevrouw ing. Anjo Verhoeven
Gildelandt 31
5823 CH Maashees

Telefoon : 0478-636 814
Mobiel : 06-27881670

E-mail :    [email protected]
Website : www.anjoverhoeven.nl