Advertentie

Ilona Vinke van OOvB Heesch over de aansprakelijkheid voor uitzendkrachten

Gepubliceerd op: 20-06-2016

kantoor Heesch-oovb-De-la-Sallestraat-8-5384-NK-HeeschHEESCH – Een werknemer (vrachtwagenchauffeur) in dienst van een uitzendbureau wordt uitgeleend aan bedrijf X. Hij draagt tijdens zijn werk geen veiligheidsschoenen. In Spanje krijgt hij een arbeidsongeval bij het lossen van de vrachtwagen en ontstaat er letsel aan zijn voet. Is het uitzendbureau of bedrijf X (de werkgever) aansprakelijk? Ilona Vinke, jurist bij OOvB vestiging Heesch heeft het voor u uitgezocht. ilona-vinke-oovb-De-la-Sallestraat-8-5384-NK-Heesch-over-aansprakelijkheid-bij-bedrijfsongeval
 
 
 
 
Het Hof ’s-Hertogenbosch oordeelde onlangs dat bedrijf X (de werkgever) aansprakelijk is. Omdat het hier gaat om een uitzendkracht kwam ook de vraag aan de orde of het uitzendbureau of bedrijf X veiligheidsschoenen had moeten verstrekken aan de vrachtwagenchauffeur. De rechter oordeelt dat bedrijf X veiligheidsschoenen moet verstrekken als het uitzendbureau dat niet doet. Bedrijf X heeft daarom onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat de vrachtwagenchauffeur schade zou lijden in de uitoefening van zijn werkzaamheden. Dat het gaat om een zeer ervaren internationaal vrachtwagenchauffeur doet niet ter zake.

Bedrijf X moest er verder rekening mee houden dat werknemers wel eens nalaten de voorzichtigheid in acht te nemen. Met andere woorden, bedrijf X is aansprakelijk voor de schade van de werknemer en niet het uitzendbureau.

Houd er dus rekening mee dat u ook bij uitzendkrachten als werkgever een vergaande aansprakelijkheid hebt!

Dit blijkt ook uit de uitspraak van de Kantonrechter Eindhoven, waarin een werknemer in strijd met instructies het bedrijfsterrein wilde verlaten door over een hek te klimmen. De werkgever was aansprakelijk voor de schade als gevolg van de daarbij opgetreden val. Verder bleek in de procedure nog dat de werkgever niet aan haar verplichting had voldaan om op grond van de cao voor het Beroepsgoederenvervoer een ongevallenverzekering af te sluiten. De werkgever bleek onverzekerd en moet dus zelf de schade aan de uitzendkracht vergoeden.

Het komt (helaas) met enige regelmaat voor dat er een bedrijfsongeval plaats vindt. Zorg er daarom voor dat u de juiste maatregelen treft om aansprakelijkheid achteraf te voorkomen.

OOvB adviseurs en accountants

OOvB Logo_Full colour

Vestiging Cuijk