Advertentie

CONTOUR Accountants Boxmeer geeft met sectorrapport inzicht in cijfers van het mkb

Gepubliceerd op: 25-05-2016

contour-accountants-boxmeer-suzan-ploegmakers-robert-philips-regiotax-portretfoto-maasvallei-netwerkBOXMEER – Het herstel in het Nederlandse mkb schakelt naar een hogere versnelling: in 2015 steeg de omzet gemiddeld met 5% (+4% in 2014). Vooral de bouw en de horeca deden het in dit opzicht goed. Ondanks een toename van de bedrijfskosten (gemiddeld +2%) kwam de winst voor het mkb als geheel 30% hoger uit dan een jaar eerder. Dit blijkt uit het SRA-Sectorrapport ‘Branches in Zicht 2016’. 
 
 
Groei op alle fronten
Het Nederlandse bedrijfsleven zit op alle fronten in de lift. Voor het tweede jaar op rij kwamen er over de hele linie positieve cijfers uit de bus. Zo blijkt dat de omzet bij 58% van de mkb-ondernemers is gegroeid of in elk geval gelijk is gebleven en dat de winstgevendheid per saldo verder is verbeterd. Wel zijn de verschillen tussen de branches behoorlijk: de bouw en de horeca deden het relatief goed, terwijl de zorgsector en specialistische zakelijke dienstverleners achterbleven.

Lees hier het sectorrapport Branches in Zicht 2016. Dit rapport geeft inzicht in de cijfers van het mkb, de verschillen per regio, thema’s in het mkb en trends en financiën per branche. Er wordt inzicht gegeven in de volgende branches. Klik op de branche voor meer informatie.

Ons kantoor doet mee aan SRA-Branche in Zicht. Een uniek benchmarkplatform met actuele cijfers waardoor wij voor u zelfs een vergelijk kunnen maken van uw positie ten opzichte van uw concurrent. Dat gaat nog iets verder dan alleen branche-informatie.

Kijk hier voor meer informatie over Branche in Zicht of neem voor een benchmarkrapport van uw organisatie contact met ons op.
 
Indien u vragen heeft staan wij u graag te woord.
 
CONTOUR Accountants Boxmeercontour-accountants-boxmeer-euregiotax-logo-maasvallei-netwerk
Bereklauw 3
5831 PE Boxmeer

Telefoon : 0485-576464

E-mail :   [email protected]
Website : www.contouraccountants.nl