Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Floris Uijen uit Beers is helemaal in zijn element bij het vernieuwen van jacht-interieur

Gepubliceerd op: 04-05-2016

brewi-jacht-en-interieurbouw-floris-uijen-leuvert-5b-5437-ag-beers-cuijk-maasvallei-netwerk (2)LINDEN – In de haven van Linden, nabij de nieuwe ophaalbrug aan de Kraaijenbergse Plassen, ligt een boot aan het rustige kabbelende water van de plas. In een robuuste omgebouwde Duitse Politieboot uit de jaren ’60, is vakman Floris Uijen van Brewi Jacht- en Interieurbouw samen met zijn medewerker het interieur aan het renoveren.

Dit zijn voor ons de mooiste werkzaamheden, zegt Floris en hier zijn we helemaal in ons element. We zijn op dit moment de keuken, de natte ruimte, een slaapvertrek en het hele compartiment aan het renoveren en opnieuw aan het inrichten. Deze werkzaamheden kunnen we niet aannemen op een vaste prijs-basis, want hier geldt echt de wet van uurtje-factuurtje. Met het werk aan een boot weet je nooit vantevoren wat je allemaal tegenkomt aan meerwerk. Dat is echt niet in te schatten, want niets is recht bij deze historische boten.

brewi-jacht-en-interieurbouw-floris-uijen-leuvert-5b-5437-ag-beers-cuijk-maasvallei-netwerk (1)

Deze boot komt net van de scheepswerf af, omdat de boot lek was. We hebben op deze boot eerder werkzaamheden gedaan en nu heeft de eigenaar ons wederom gevraagd voor een nieuw project aan de boot. We hebben nieuwe trappen gemaakt voor deze ruimtes aan boord en ook de trappen en de treden zijn helemaal in verstek gezaagd. Voor mij kaasje, want dat is mijn vak. Ik durf ook wel te zeggen dat er weinig bedrijven zijn die dit soort werkzaamheden goed kunnen uitvoeren.

brewi-jacht-en-interieurbouw-floris-uijen-leuvert-5b-5437-ag-beers-cuijk-maasvallei-netwerk (3)

Wist je trouwens dat we niets aan een waterpas hebben aan boord? Ja, om een recht lijntje te kunnen trekken met een potlood, maar dat is het ook. Neen, we meten vanaf de spanten, het dek en de bodem alles af en tekenen de lijnen nauwkeurig uit om de stalen rompdelen met het nieuwe houten interieur te verbinden. Dat geldt overigens ook voor de vloer. Bovendien moet je vantevoren heel goed nadenken en calculeren wat je doet, want vaak moet je achteraf nog leidingen of bedrading trekken en dan wil je wel overal goed bij kunnen komen natuurlijk.

Over een paar weken laten we het eindresultaat zien van onze werkzaamheden, want dit soort renovatieklussen vinden wij heel leuk om met u te delen.  Op onze website www.brewi.nl vindt u meer foto’s over onze werkzaamheden.

Brewi Interieur en Jachtbetimmering

De heer Floris Uijenlogo-brewi-jacht-interieur-betimmering-beers-maasvallei-netwerk-2
Leuvert 5b
5437 AG Beers

Telefoon : 06-53703226

E-mail :    [email protected]
Website : www.brewi.nl