Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


iBorgadvies in Wijchen verzorgt gratis seminar op 12 mei a.s. over de Wet Meldplicht Datalekken en Informatie Beveiliging

Gepubliceerd op: 03-05-2016

iborgadvies-aangepaste-maat-foto-Heikens-Van-Kerkhof-De-Meren-1117-6605-XR-Wijchen-maasvallei-netwerkWIJCHEN – Op 12 mei 2016 verzorgt iBorgadvies een gratis seminar in Nijmegen over de Wet Meldplicht Datalekken en Informatie Beveiliging, en wat te doen tegen Cybercrime. Dit seminar is vrij toegankelijk voor directie en management van MKB-bedrijven en (semi-)overheidsinstanties. 
 
 
 
Programma

16.30 uur Ontvangst
16.45 uur Start seminar
18.30 uur Napraten onder het genot van een drankje
19.15 uur Einde

Aanmelden

Aanmelding is vereist om te kunnen deelnemen aan dit gratis seminar.
Dat kan door een bericht te sturen naar [email protected] onder vermelding van uw bedrijfsnaam en functie.
Na aanmelding sturen we een bevestiging met de exacte locatie, routebeschrijving etc.

Onderwerp

Wet Meldplicht Datalekken en Informatie Beveiliging en wat te doen tegen Cybercrime. Het lekken van vertrouwelijke informatie kan leiden tot hoge boetes. De invoering van de Wet Meldplicht Datalekken per 1 januari 2016 betekent een nieuwe verantwoordelijkheid voor veel organisaties. Wanneer gevoelige persoonsgegevens vanuit uw organisatie ‘op straat’ komen te liggen (datalekken), bent u verplicht dit te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, die u een boete kan opleggen van € 820.000,- of 4% van de totale jaaromzet. Het gaat dan niet alleen om lekken als gevolg van onvoldoende ‘digitale’ beveiliging. Ook een verloren usb-stick, een gestolen laptop of het ‘onnauwkeurig’ verwerken van data wordt aangemerkt als het lekken van data.

Wat betekent dat voor u?

Graag nemen we u mee in een uitgebreide introductie over dit onderwerp. Waarom? Omdat vrijwel alle organisaties op één of andere manier te maken hebben of krijgen met (het risico van) datalekken. Om deze risico’s te verminderen is niet alleen een goede IT- en internetbeveiliging van belang, maar vooral het bewust en verantwoord handelen van medewerkers vraagt om juiste procedures.

Te behandelen onderwerpen

U krijgt een uitleg over de Wet Meldplicht Datalekken, de komende (nog uitgebreidere) Europese Wetgeving, wat gevoelige persoonsgegevens zijn, welke risico’s het verwerken met zich meebrengt en welke maatregelen u als organisatie moet treffen.

U bent van harte welkom!

iborgadvies-logo-De-Meren-1117-6605-xr-wijchen-maasvallei-netwerkiborgadvies
De Meren 11-17
6605 XR  WIJCHEN

Telefoon : 024 – 355 52 59

E-mail :    [email protected]
Website : www.iborgadvies.nl