Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Archeologen van Econsultancy Boxmeer vinden bijzondere zegelstempel in Duiven

Gepubliceerd op: 12-04-2016

ecodag-2016-econsultancy-maasvallei-netwerkDUIVEN – Voor wie ons heeft gevolgd en wellicht een bezoek heeft gebracht aan de ECOdag is er mee bekend: de opgraving in Duiven.

Eind maart zijn onze archeologen gestart met graven op het stukje grondgebied dat nu toebehoort aan Duiven, maar in de middeleeuwen aan Groessen.  Onder meer aardewerkscherven, kruisboogpijlpunten, gespen en kommetjes zijn er gevonden. De meest bijzondere vondst is een zegelstempel, wat er op duidt dat er mogelijk lage adel in Groessen heeft gewoond. Een lakzegel dat toebehoorde aan de familie Von Mark. Een geslacht dat door uithuwelijking het graafschap Kleef onder beheer kreeg. De stempel is te plaatsen in de periode van 1368 tot 1391. 
De archeologen hebben nog ruim twee weken de tijd om verder te zoeken en hopen nog een crevassegeul van de Oude Rijn die er ooit stroomde te vinden. Een crevasse is een doorbraak van de oeverwal. En alhoewel een doorbraak lastig is te dateren zou het in de Romeinse tijd geweest kunnen zijn….

Deze opgraving heeft nu al weer een stukje historie tot leven gebracht en wie weet wat er nog komt. Blijf ons volgen!

econsultancy-boxmeer-bijzondere-zegelstempel-gevonden-krantenartikel-gelderlander-maasvallei-netwerk

Klik hier voor het artikel in de Gelderlander of lees meer over de vondsten in de papieren krant, editie Liemers van 08/04/2016!

Econsultancy econsultancy-boxmeer-logo-maasvallei-netwerk
Rapenstraat 2
5831 GJ  BOXMEER

Telefoon : 0485-581818
Fax : 0485-581810

E-mail :    [email protected]
Website : www.econsultancy.nl