Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Provex Boxmeer: Bezoek van stage jongeren uit Duitsland in Horst

Gepubliceerd op: 14-04-2014

Provex heeft samen met PTC+ uit Horst in de eerste week van maart een bedrijfsbezoek georganiseerd voor Duitse stage jongeren. 

De Duitse stage jongeren uit Eberswalde logeerde in maart voor een maand bij PTC+ uit Horst om hier werkervaring op te doen. In deze maand hebben zij 4 dagen per week gewerkt in 14 verschillende bedrijven. Nagenoeg allen hebben een niet alleen positieve indruk gekregen van de stijl van werken in Nederland, maar ook een positieve indruk achtergelaten. De jongeren zijn zelfstandiger geworden en zich beter bewust van hun eigen competenties.

Daarnaast hebben ze ook goed rondgekeken in Nederland. In Maastricht hebben ze de kazematten bezocht, in Overloon het Oorlogs- en Verzetmuseum, geklommen in het hoog-bomenparcours aldaar, gezwommen in Centerparcs te Horst-America en de Noordzee bij Den Haag, de tulpenvelden gezien en last but not least zijn ze in Amsterdam geweest.
Daarbij heeft de groep hard gewerkt aan de training Equivalent VCA Basisveiligheid.
Al met al: een maand vol activiteiten.

Dit project is mogelijk gemaakt door Synapse Weimar (Ida-Momo), Bildungseinrichtung Buckow, PTC+ te Horst en Provex.

Provex
Provex is een organisatie met korte lijnen die snel kan inspelen op wensen van haar relaties. Initiatieven worden niet geschuwd, kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Op drie terreinen onderneemt Provex haar activiteiten:

  • Examens & Audits
  • Communicatie
  • Personeelsbegeleiding

Doordat Provex alleen met specialisten werkt, kan uw organisatie snel komen tot het punt waar het u om gaat. Na een intake en eventueel een onderzoek, kunt u een voorstel verwachten.

Provex werkt met ervaren mensen, die gepokt en gemazeld zijn in omgang met personeel. Primair is het bedrijfsdoel: het personeel zelf is geen doel maar een middel om dit te bereiken. Dit klinkt negatief, maar is juist erg positief; vaak levert deze denk- en werkwijze duidelijkheid op bij werkgever en werknemer. Hoe dit aan te pakken, hoe om te gaan met invloeden van buitenaf, hoe te reageren op wensen van personeel, op welke wijze mensen te werven en te introduceren; maar ook op welke wijze afscheid nemen van mensen: Provex biedt u de helpende hand!

Provex
Bilderbeekstraat 18
5831 CX Boxmeer

Telefoon : 0485-561777

E-mail : [email protected]
Website : www.provex.nl