Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Wist u dat? Door Dirk Sommers van Sommers Advies Brandveiligheid uit Oploo

Gepubliceerd op: 02-04-2014

sommers-advies-brandveiligheid-oplooWist u dat gebouwen in Nederland die volgens het Bouwbesluit voorzien dienen te zijn van een brandmeldinstallatie ook een ontruimingsalarminstallatie dienen te bezitten?

Zoals bedoeld in NEN 2575 en dat die beheerd en gecontroleerd dient te worden zoals bedoeld in NEN 2654-2. Dit alles om ten alle tijden een alarmsignaal te geven om de aanwezige tijdig te waarschuwen voor een brand zodat veilig vluchten nog mogelijk is.

Dit alarmsignaal veelal in de vorm van de bekende slow-whoop (sirene) die geactiveerd word door de bekende rode handbrandmelder of de brandmeldinstallatie. Echter tijdens één van mijn controles als adviseur brandveiligheid, door het bedrijf zelf aangevraagd om de stand van zaken qua brandveiligheid weer eens in kaart te brengen, kwam ik wel een heel creatieve versie tegen van een ontruimingsalarminstallatie.

Een luchthoorn zoals die ook veelal door supporters bij sportwedstrijden gebruikt worden. Mits dat ie nog goed kan functioneren twijfel ik niet aan de hoorbaarheid hiervan, echter heb ik toch moeten adviseren dat deze helaas niet voldoet aan de NEN 2575 en NEN 2654-2. Inmiddels is het pand voorzien van een ontruimings-alarminstallatie die wel voldoet aan de gestelde eisen.

Volgende maand een ander item betreffende brandveiligheid. Maar als u daarop niet kunt wachten help ik u natuurlijk graag.

Sommers Advies
Dirk Sommers
Mulderserf 5
5841 AZ Oploo

Telefoon : 06 81383878

E-mail : [email protected]
Website : www.sommersadvies.nl