Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


AAJ Advies uit Ottersum helpt ook bedrijven met het invullen van hun gevaarlijke stoffen registratie

Gepubliceerd op: 26-03-2014

logo-aaj-advies-ottersum-maasvallei-netwerkSteeds meer bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om samen met de adviseur van AAJ advies hun RI&E of register van gevaarlijke stoffen in te vullen.

Dit spaart niet alleen maar tijd, maar zorgt er ook voor dat de preventiemedewerker direct meer leert over arbeidsomstandigheden.

Vaak heeft u als werkgever iemand in dienst die zich bezighoudt met gevaarlijke stoffen. Deze persoon – bijvoorbeeld de preventiemedewerker, arbocoördinator, of een facilitair medewerker – weet vaak wel iets van gevaarlijke stoffen, maar echt grip op de zaak heeft hij/zij niet altijd. Hoe weet je bijvoorbeeld dat je voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van gevaarlijke stoffen? Hoe stel je een overzichtelijk register van gevaarlijke stoffen op? Hoe ga je om met de verplichte blootstellingsbeoordelingen? En wat kunt u nou precies met Stoffenmanager?

bedrijven

Werken met de stoffenmanager

Indien uw medewerkers worstelen met deze vragen, dan is coaching misschien iets voor uw bedrijf. Op een snelle – één op één – manier zorgen wij ervoor dat uw medewerker grip krijgt op het gebied van gevaarlijke stoffen. Van tevoren bespreken we op welke vlakken de begeleiding nodig is en hoeveel tijd de coaching zal kosten. We coachen alleen op die gebieden waar uw medewerker meer kennis en/of praktijkervaring nodig heeft. Tijdens de coaching richten we ons dan ook op specifieke praktische problemen in uw bedrijf en zorgen wij ervoor dat uw medewerker weer grip krijgt op de zaak.

Enkele onderwerpen waarop wij uw medewerker(s) kunnen coachen:

  • Inzicht krijgen in de wettelijke verplichtingen rondom gevaarlijke stoffen
  • Basiskennis van gevaarlijke stoffen (gevaarsherkenning, etikettering, opslag etc)
  • Inzicht krijgen in bijzondere groepen stoffen in uw bedrijf (bijvoorbeeld CMR-stoffen, corrosieve stoffen, brandgevaarlijke stoffen)
  • Uitvoeren van blootstellingsbeoordelingen (bijvoorbeeld met Stoffenmanager)
  • Uitvoeren van risicoanalyses van complete werkprocessen.
  • Opstellen van een gevaarlijke stoffen register.
  • Beoordelen en herindelen van uw opslag van gevaarlijke stoffen (PGS 15).
  • Opstellen van een trainings/instructieprogramma en werkplekinstructiekaarten.

Ook kunnen wij met u samen een plan van aanpak opstellen voor uw gevaarlijke stoffen. Wij nemen met u alle stappen door die u moet nemen om te kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving en stellen een overzichtelijk en praktisch plan van aanpak op. Dit geeft duidelijkheid en overzicht voor de bedrijven.

Interesse? Bel ons eens, dan kunnen we bespreken of we een vorm kunnen vinden om het kennis en kunde-niveau van uw medewerkers te verhogen.

AAJ Advies
De heer Hay Janssen
Grogterberg 19
6595 BN Ottersum

Telefoon : 0485-540284
Fax : 084-2263603

E-mail : [email protected]
Website : www.aajadvies.nl

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.