Advertentie

Column Wim Geurts. Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers.

Gepubliceerd op: 24-02-2014

wim-geurts-administratie-en-belastingadvies-overloon-maasvallei-netwerkVolgens de belastingdienst wordt circa 25%/30% van de ondernemersaangiften niet via een fiscaal dienstverlener ingediend. Deze zelfdoeners zullen gebruikmaken van het programma van de Belastingdienst.

Ongetwijfeld zal een belangrijk deel van deze ondernemers zich op de achtergrond laten bijstaan door iemand die verstand van zaken heeft of zegt te hebben.

De praktijk is dat deze aangiften veel vaker fouten bevatten, hetgeen leidt tot vragen en correcties al dan niet met boete. Het gaat vaak fout bij de auto, de werkruimte in de eigen woning en de urenregistratie. Door het aantrekken van circa 1.500 controlemedewerkers, slimmere controletechnieken en het feit dat de Belastingdienst steeds meer over ons weet, wordt de pakkans steeds groter. Ook de boetes zijn de laatste jaren verhoogd.
Niet alleen worden onterechte of onjuist berekende aftrekposten in de aangifte opgenomen, ook is er een grote kans dat de zelfdoeners aftrekposten vergeten of niet de optimale verdeling tussen fiscale partners toepassen. De Belastingdienst zal u niet attenderen op misgelopen voordelen.

Ondernemers die hun aangifte altijd zelf hebben ingediend of van plan zijn dat te doen nodig ik uit deze door mij te laten toetsen. Informeer naar het speciale tarief voor deze toetsing. U mag ook oude jaren aan mij voorleggen, dit kan teruggaan tot en met 2009.
Uiteraard kunnen ook andere ondernemers bij mij terecht voor administratieve en fiscale bijstand. Samen met u bepalen we van welke diensten u gebruik wil maken en welke begeleiding u nodig heeft, voor elke situatie is er een passende oplossing, maatwerk dus.

Geurts Administratie en Belastingadvies
Theobaldusweg 23
5825 BH  OVERLOON

Telefoon : 0478-641155
Mobiel : 06-18882930

E-mail : [email protected]
Website : www.geurts-administratie.nl