Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Meer halen uit spuiwater dankzij ITB Companies Boxmeer

Gepubliceerd op: 17-02-2014

SPUREC.front_.cut_itb-companies-boxmeer-spuiwaterBOXMEER – ITB Companies uit Boxmeer lanceert een innovatief systeem waarmee ‘waardeloos’ spuiwater een nieuw leven in wordt geblazen. Het spuiwater, dat over het land werd uitgespoten, wordt hergebruikt en reduceert daarmee kosten op een aantal punten en draagt bij aan een beter milieu.

Grote hoeveelheden overtollig spuiwater is een steeds groter wordend probleem bij het gebruik van biologische luchtwassers. ITB uit Boxmeer heeft daarom een innovatief indampsysteem ontwikkeld, waardoor spuiwater op nieuwe manieren kan worden toegepast. Dit SPUREC-systeem is niet alleen goed voor de omgeving, maar ook erg rendabel. Spuiwater hoeft namelijk niet meer te worden opgeslagen in silo’s en uitgesproeid over het land, maar kan worden hergebruikt. De voordelen hiervan liggen voor de hand. Silo-installaties waarin het spuiwater wordt opgeslagen hoeven niet meer te worden aangeschaft. Omdat het systeem zelfvoorzienend is, wordt er geen tijd meer gestoken in het verwerken en uitrijden van het spuiwater. Ook hiermee wordt een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. Tot slot wordt er minder leidingwater aan de luchtwasser toegevoegd, wat leidt tot een kostenbesparing en minder belasting van het milieu.

Het energieverbruik van het systeem is minimaal, omdat de aandrijfmotor op een laag toerental draait. Door het aerodynamische ontwerp ondervindt de ventilator een lage luchtzijdige weerstand. Het systeem wordt gemaakt van duurzame kunststof, waardoor een lange levensduur gegarandeerd wordt. De lage aanschafprijs maakt dat het systeem zichzelf na ongeveer 3 jaar heeft terugverdiend. Het geld dat het systeem in de vele jaren daarna bespaart is dus pure winst!

Meer informatie? Bezoek onze stand #311 tijdens de LIV (24, 25 & 26 februari, Evenementenhal Venray) of neem contact op met Sjaak van der Linden, Directeur ITB Companies, tel. 06-123456789, [email protected]

ITB Companies
Lionstraat 10
5831  AK  BOXMEER

Postadres :
Postbus 245
5830 AE  BOXMEER

Telefoon : 0485-578876
Fax : 0485-578603

Website : www.itbboxmeer.nl
E-mail : [email protected]