Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


PODCASTSERIE – S1.E2: Paul Dubbers, 1Voice

Gepubliceerd op: 15-02-2022

We spreken met Paul Dubbers, het brein achter het Nijmeegse 1Voice. Wat kan deze ervaren ondernemer in telecommunicatie ons leren over verbindend ondernemen? Paul: “Delen is vermenigvuldigen.”

Hoe 1Voice is ontstaan

Paul DubbersPaul Dubbers heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de communicatie. Hij is een sportieve vader van drie kinderen, die regelmatig lacht terwijl hij vertelt over hoe 1Voice is ontstaan.

Ik was al accountmanager in de communicatie toen vertegenwoordigers nog rondreden met een antenne op hun autodak! Als ik dan nu kijk naar mijn dochter, die gek wordt zonder haar telefoon, sta ik wel even stil bij de ontwikkelingen die ik allemaal meegemaakt heb”.

Paul’s wens om te ondernemen ontstond uit eigenwijsheid, vertelt hij. Zijn relatie met zijn voormalige werkgever was -en is- heel goed, maar Paul wilde zijn ideeën en visie meteen uit  kunnen voeren, in plaats van wachten op meerdere akkoorden. “En dat terwijl mijn ideeën 9 van de 10 keer een succes bleken! Omdat ik van die rompslomp af wilde, begon ik voor mezelf.

11 jaar geleden startte Paul Dubbers samen met zijn compagnon 1Voice, gespecialiseerd in communicatie voor ondernemers. Van vaste en mobiele telefonie tot ICT, en alles wat erbij hoort. “Eigenlijk alles wat een kantoor nodig heeft om bereikbaar te zijn en te kunnen communiceren”, vat Paul samen.

 

1voice logo

 

Teams en ‘The Cloud’

Paul Dubbers KPN - Maasvallei Netwerk podcast

Inmiddels telt 1Voice 11 werknemers. De snelle groei van zijn onderneming is te danken aan de visionaire manier waarop Paul communicatie bedrijft. Hij volgt de globale trends op de voet om kansen vroeg te signaleren, en neemt zijn klanten hierin mee met advies en reeds gevalideerde methoden. Zo lopen 1Voice en zijn relaties voorop in hun communicatie. “Ik heb een antenne voor ontwikkelingen. Zo voorspelde ik in 2011 al dat telefonie via clouds zou gaan, en jawel: in 2012 kwam KPN ermee. En adviseerde ik mijn klanten in 2019 over Microsoft Teams, nog voordat dat explodeerde na maart 2020! Mijn klanten waren toen al voorbereid, in tegenstelling tot veel andere bedrijven.”

 Over kansen signaleren gesproken. Waar ligt de toekomst in communicatie volgens Paul?

“Door corona is er een stroomversnelling gekomen in IT ontwikkelingen. Ik geloof in een brede app, waarin alle vormen van communicatie mogelijk zijn. Zodat je niet een telefoon én computer met meerdere schermen open nodig hebt. Ik verwacht dat we binnen 5 jaar niet meer beter weten.”

 

Delen is vermenigvuldigen.

 

Eerlijke communicatie

Als Paul Dubbers ergens voor staat naast toekomstvisie, is het eerlijke communicatie. Voor hem betekent dat hij de kansen kent op gebied van IT en telefonie, maar in de eerste plaats kijkt naar wat realistisch is voor zijn klanten. Rekening houden met budget, behoeften en wat nog prima werkt qua bestaande middelen van zijn relaties hoort daarbij. Zijn advies is altijd vrijblijvend, benadrukt Paul. “Ik heb ook bedrijven die geen ICT afnamen bij 1Voice in 2019 geadviseerd over Teams. Daar verdien ik niks mee, maar ik vind dat eerlijk zijn over waar de kansen liggen en je kennis delen heel belangrijk is.”

Dat is ook meteen de leertip die hij ons meegeeft: “Leer te delen met elkaar als ondernemers. Samenwerken is groeien. Delen is vermenigvuldigen!”

 

De podcast

Klik op de player of links hieronder om de podcast te beluisteren:

Button Apple PodcastButton Google Podcasts  Button Spotify Podcasts

 

Word lid en mis niets!

Of je nu wilt sparren met andere ondernemers in je regio of op zoek bent naar meer personeel, zichtbaarheid of omzet: dat vind je bij Maasvallei Netwerk.

Wil jij ook meer gezien, gehoord en gekend worden als ondernemer? Meld je dan aan via www.maasvallei-netwerk.nl/sluit-je-aan/ .

Wil je zelf je verhaal en carrière professioneel vastleggen en ook deelnemen aan de podcastserie?  Stuur een bericht met motivatie naar [email protected] we nemen contact met je op om alle details te bespreken zoals de voorwaarden en tarieven.