Advertentie

Maasvallei Netwerk

Dè zakelijke netwerkorganisatie in de regio!


Arvato Supply Chain Solutions neemt nieuwe zonnecentrale in Gennep in gebruik

Gepubliceerd op: 17-01-2022

Gütersloh/Gennep Arvato Supply Chain Solutions investeert fors in milieuvriendelijke technologieën als onderdeel van zijn duurzaamheidsstrategie. Tot op heden, heeft de internationale dienstverlener op het gebied van supply chain management en ecommerce ongeveer 800.000 euro gespendeerd om zijn wereldwijde distributiecentra door middel van diverse maatregelen duurzamer te maken. Een voorbeeld hiervan is de installatie van highperformance fotovoltaïsche systemen, die momenteel op zeven locaties worden geïnstalleerd of reeds zijn gerealiseerd. Onlangs werd een zonnecentrale met 27.076 zonnepanelen in gebruik genomen op het bedrijventerrein in Heijen (gemeente Gennep). Met deze hoeveelheid aan zonnepanelen, is het een van de grootste dakgebonden projecten in Nederland. De centrale heeft een output van meer dan 10.000 megawattuur (MWh) per jaar, wat gelijkstaat aan het gemiddelde jaarverbruik van 3.307 huishoudens.

Het bijzondere aan deze zonneenergiecentrale is dat de opgewekte energie niet alleen door Arvato Supply Chain Solutions in Gennep kan worden gebruikt. De centrale levert ook groene stroom aan de andere vestigingen van Arvato Supply Chain  Solutions in Nederland.

Arvato Bertelsmann

“Met de fotovoltaïsche installatie in Gennep vermindert Arvato Supply Chain Solutions zijn CO2voetafdruk met 4.100 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse compensatie van meer dan 416.600 bomen. De centrale levert
zo een belangrijke bijdrage aan de milieubalans voor de hele groep“, legt Marcel Orth uit, die het project als Operations Excellence Manager bij Arvato Supply Chain Solutions in Nederland heeft aangestuurd. Het doel van de hele Bertelsmann groep, waartoe ook Arvato Supply Chain Solutions behoort, is om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. “Dit omvat onder andere het overschakelen van 100 procent van ons elektriciteitsverbruik op groene stroom als onderdeel van onze eigen klimaatstrategie en het verminderen van locatie gerelateerde broeikasgassen met 50 procent”, legt Andreas Barth, President Tech en Group Head Corporate Responsibility & Sustainability bij Arvato Supply Chain Solutions uit. “Als dienstverlener op het gebied van supply chain management en ecommerce leveren we echter diensten waarbij we de productie van broeikasgassen niet voor 100 procent kunnen vermijden, dus zullen we voor de resterende 50 procent compenserende maatregelen toepassen.”

Ook op andere locaties van Arvato Supply Chain Solutions zijn al verregaande duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd, die bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Naast de aankoop van zuiver groene stroom en de overschakeling op LED verlichting, worden tevens moderne warmteterugwinningssystemen met persluchtcompressoren gebruikt om het gasverbruik voor verwarming continu te verminderen. Verdere besparingen worden gerealiseerd door achteraf ingebouwde luchtfilters, nachttemperatuur verlagingen in de opslagruimten en de koppeling van ramen en airconditioningsystemen, die uitschakelen zodra een raam wordt geopend. Bovendien zijn op afzonderlijke locaties energie-efficiënte warmtekrachtkoppelingseenheden geïnstalleerd, die een overgangstechnologie vormen als duurzame geothermische systemen. “Als het gaat om optimalisatie, kijken we heel goed welke groene technologieën en maatregelen geschikt zijn voor de locatie en daar optimaal kunnen worden geïmplementeerd”, zegt Olaf Pack, Vice President Real Estate bij Arvato Supply Chain Solutions. “Want deze projecten helpen ons niet alleen onze klimaatbeschermingsdoelen te bereiken, maar leveren ook een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van duurzaamheid in de betreffende gemeenschappen.”

 

Over Arvato Supply Chain Solutions

Arvato Supply Chain Solutions is een innovatieve en internationaal toonaangevende dienstverlener op het gebied van supply chain management en ecommerce. Partners komen samen met specialisten uit de industrie op het gebied van Telecommunication, Tech, Corporate Information Management, Healthcare, Consumer Products en Publisher. Zo’n 16.000 medewerkers werken samen om wereldwijd praktische en relevante oplossingen en diensten aan te bieden. Met behulp van de nieuwste digitale technologie ontwikkelt, exploiteert en optimaliseert Arvato complexe wereldwijde supply chains en ecommerce platforms, als de strategische groeipartner voor zijn klanten. Arvato combineert de knowhow van zijn medewerkers met de juiste technologie en passende bedrijfsprocessen om de productiviteit en prestaties van zijn partners meetbaar te verhogen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.arvatosupplychain.com.

Arvato Supply Chain Solutions is onderdeel van Arvato, een toonaangevende internationale dienstverlener. Meer dan 80.000 medewerkers in bijna 40 landen ontwikkelen en implementeren innovatieve oplossingen voor zakelijke klanten over de hele wereld. Deze omvatten SCM en IToplossingen evenals financiële en klantcommunicatiediensten, die voortdurend worden ontwikkeld met een focus op innovaties in automatisering en data/analytics.

Wereldwijd gerenommeerde bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren van telecommunicatieproviders en energieleveranciers tot banken en verzekeringsmaatschappijen, ecommerce, IT en internetproviders vertrouwen op het portfolio van oplossingen van Arvato.

Arvato is een divisie van Bertelsmann.