Advertentie

De schilders Arie Botden uit Sambeek en Saoud Hadji uit Helmond vieren een bijzonder jubileum

Gepubliceerd op: 06-07-2016

arie-bodten-saoud-hadji-schilderbedrijf-helmons-sambeek-maasvallei-netwerk (4)SAMBEEK – Zo’n veertien jaar geleden ben ik met mijn vrouw en kinderen gevlucht uit Syrië, via Libanon naar Nederland. Daar werden we opgevangen in het Asielzoekers Centrum van Stevensbeek, zegt Saoud Hadji. Het werd voor ons gewoon te gevaarlijk in Syrië en in die tijd wist eigenlijk nog niemand wat er precies gebeurde in mijn geboorteland.

In de streek Derik in Syrië had ik een succesvolle groothandel in groente en fruit. De vlucht naar Europa heeft ons hele vermogen gekost en we hebben echt alles achter ons moeten laten. We kwamen uiteindelijk zwaar berooid aan in Nederland. In het Asielzoekers Centrum van Stevensbeek, leerde ik Arie kennen, die daar huismeester was. Gaandeweg mocht ik Arie helpen om de ruimtes op te knappen. Arie leerde me schuren, verven en glas zetten.

Eind 2004 kregen we dan eindelijk onze verblijfsvergunning en behaalden we onze taal- en inburgeringscertificaten. Ik vind het heel belangrijk dat je de taal spreekt en de gewoontes naleeft van het land waar je woont. Als je ziet dat de buren de tuin netjes onderhouden, moet je dat zelf ook doen. En als iedereen ‘s morgens naar het werk gaat, moet je ervoor zorgen dat jijzelf ook ‘s morgens aan het werk gaat. Gewoon aanpassen en hard werken is mijn motto.

arie-bodten-saoud-hadji-schilderbedrijf-helmons-sambeek-maasvallei-netwerk (1)

In 2007 mocht ik met medewerking van de gemeente, onder voorbehoud van een baangarantie, stage gaan lopen bij het schildersbedrijf van Arie. Ik wilde binnen een jaar tijd mijn vakdiploma schilder halen bij het Gilde Opleidingen in Roermond. Het jaar 2008 is een enorm zwaar jaar voor mij geworden, want ik pendelde elke dag van Herkenbosch naar Sambeek voor de stage en ‘s avonds volgde ik de opleiding. Met mijn diploma op zak en een goed ondernemersplan én met ondersteuning van Arie, ben ik in 2009 mijn eigen schildersbedrijf begonnen.

In die zin werken we nu al tien jaar samen. We hebben onze eigen klanten en we doen veel projecten samen. Arie helpt me nog steeds met het maken van offertes en ondersteunt me met de administratie.

arie-bodten-saoud-hadji-schilderbedrijf-helmons-sambeek-maasvallei-netwerk (5)

Het is een gewoon een genoegen en een voorrecht om iemand te mogen helpen die zo veel heeft meegemaakt en weer helemaal opnieuw wil beginnen in een vreemd land, zegt Arie. Het begin was al leuk omdat ik Saoud een beetje Nederlands leerde door de gereedschappen en materialen te benoemen. En ik vond het echt een eer, dat Saoud zo heeft doorgezet om zelfstandig schilder te kunnen worden. We zijn nu vrienden, collega’s en vakbroeders.

Derik Schilderwerkderik-schilderwerk-heistraat-167-5701-hm-helmond-schilder-saoud-hadji
De heer Saoud Hadji
Heistraat 167
5701 HM Helmond

Telefoon : 06-50618215

Botden Schilderwerk Sambeeklogo-arie-botden-schilderwerk-sambeek
De heer Arie Botden
Mgr. van Enckevoirtstraat 1
5836 BM Sambeek

Telefoon : 0485-576773
Mobiel : 06-13492884

E-mail :    [email protected]
Website : www.botdenschilderwerken.nl